Coulthard szerint jövőre feltámad a Red Bull

Vágólapra másolva!
David Coulthard szerint a Red Bull Racing egyszerűen feláldozta az idei évet a következő idényért, ugyanis csak így tudta garantálni, hogy 2007-ben felvehesse a harcot az élmezőnnyel. A skót pilóta úgy érzi, jövőre robbanhat a meglepetésbomba.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy debütáló évében fantasztikusan teljesítet a csapat, sokan már az első győzelemről beszéltek a 2006-os idény kapcsán. Igen ám, de a Red Bull nem hogy javult volna, inkább visszaesett a tavalyi évhez képest, noha David Coulthard révén megszerezte első dobogós helyezését Monacóban.

Mivel nem jöttek az eredmények, az energiaital-gyárosok úgy döntöttek, a szezon közben befejezik a kezdetekben komoly hűtési problémákkal küszködő versenygép fejlesztését, és teljes erejükkel az Adrian Newey által megálmodott RB3-as modell tervezésére koncentrálnak. A vezetőség abban bízik tehát, hogy a jóval kisebb hűtésigényű Renault motor beszerelésével minden akadály elhárul előlük, és a sztártervező által kigondolt vadonatúj modell hatalmas meglepetést okozhat majd a 2007-es idényben.

"Hatalmas csalódás volt az idei év. Sokkal többet vártunk az idei évtől, de sajnos kevesebb pontot szereztünk, mint 2005-ben" - mondta Coulthard a Chras.net-nek adott nyilatkozatában. "Feltérképeztük és megértettük a problémákat, így a következő idényt újult erővel, felkészültebben kezdhetjük majd meg. Adrian Newey személyében új tervezővel bővült az aerodinamikai részlegünk, és természetesen már alig várjuk, hogy megtudjuk, mennyi pluszt jelent a Renault motor."

A Red Bull az elmúlt időben több neves rangú szakembert igazolt: a Renault egykori kiválósága Mark Smith a csapat jelenlegi technikai igazgatója, az ugyancsak a Renault-tól elcsábított Rob Marshall a főtervező, míg a Jaguar egykori munkatársa, Ben Agathangelou a rangidős aerodinamikai vezető. Az osztrák tulajdonban lévő csapat az év elején megszerezte a McLaren egykori technikai igazgatóját, Adrian Newey-t, akihez a szezon végén csatlakozott korábbi jobb keze, Peter Prodromou, melytől a vezetőség mindenképpen komoly előrelépést remél.

"Megerősítettük csapatunkat, olyan kiválóságok dolgoznak nálunk, akiket bárki szívesen alkalmazna. Bízom benne, hogy élni tudunk ezzel a lehetőséggel, és nem követjük el azokat a hibákat, melyeket az idei évben. Adrian egy igazi zseni, autói több mint 100 versenyt nyertek, ebben a tekintetben még Michael Schumachernél is sikeresebb. Természetesen ez még nem garancia a sikerhez, hiszen az új technológiák és új aerodinamikai formák nem feltétlenül működnek mindig tökéletesen. Azonban úgy érezzük, mindenünk adott a sikerhez. Két szélcsatornánk is működik, a Red Bull biztosítja a megfelelő anyagi hátteret, a Renault pedig világbajnok motorokkal látja majd el a csapatot a következő idényben."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről