Dennis: Hamilton visszavág a kétkedőknek

Vágólapra másolva!
A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis egyáltalán nem aggódik Lewis Hamilton miatt.
Vágólapra másolva!

Ugyanis véleménye szerint az év újonca díjat megkaparintó brit versenyző hamar vissza fog vágni a kétkedőknek.

A GP2-es sorozat idei világbajnoka, Lewis Hamilton a jövő évben Fernando Alonso csapattársaként debütál majd a Forma-1-ben. Bár sokak szerint a fiatal tehetség a jövő nagy reménysége, vannak olyanok is, akik szerint túl korai még Hamilton bevetése.

Az elmúlt hetekben leginkább David Coulthard bírálta egykori csapatát, mondván a McLaren hibát követ el azzal, hogy azonnal bedobja a mélyvízbe Hamiltolt. A Red Bull Racing skót versenyzője korábban elmondta, a wokingiak jobban tették volna, ha a jövő évben még tesztpilótaként alkalmazzák a brit sofőrt, aki a hétvégén megrendezett Autosport díjátadó ünnepségen megkapta az év újonca megtisztelő címet.

A ceremónián Coulthard is megjelent, aki ugyan megpróbált kitérő választ adni, mikor a Hamilton-ügyről kérdezték, továbbra is úgy gondolja, nem lesz egyszerű dolga a színes bőrű versenyzőnek.

"Úgy gondolom, valakik igencsak félreértették a mondandómat" - kezdte Coulthard. "Nagy rajongója vagyok Lewisnak. Gyermekkora óta ismerem, közelről nézhettem végig, ahogy nagy versenyző válik belőle. Azonban a nagy versenyzőknek időre van szükségük, hogy megérjenek."

Minden kritika ellenére, Dennis biztos benne, hogy jól döntött, mikor Hamiltont választotta a Ferrarhoz távozó Kimi Raikkönen megüresedő helyére. A szakember jól tudja, nem lesz egyszerű a brit versenyző dolga Fernando Alonso mellett, mégis biztos a sikerben.

"Úgy gondolom, hogy Lewis volt a lehető legjobb választás. Annál is inkább, mert véleményem szerint rengeteg olyan versenyző van a jelenlegi mezőnyben, aki nem eléggé elkötelezett a sport iránt. Ez pedig alapfeltétele annak, hogy valaki sikeres legyen. Inkább alkalmazok egy olyan versenyzőt, aki eltökélt, mint egy olyat, aki nem teljesít száz százalékosan" - mondta Dennis.

"Azonban jól tudom, hogy nem szabad magasra helyezni a mércét, ugyanis az elkerülhetetlen, hogy ne hibázzon, és ha bármiféle kis apró hibát elkövet, a média egyből rá fog ugrani. Éppen ezért nem tesszük magasra a mércét" - magyarázta a McLaren első embere. "Biztos vagyok benne, hogy ez meg fog térülni. Remek fickó, hozni fogja az eredményeket."

"Hatalmas jövő áll Lewis előtt" - folytatta Dennis. "A McLaren lehetőséget biztosít számára, hogy megmutassa valódi tehetségét. Megérdemelte a versenyzői ülést. Biztos vagyok benne, hogy már az idény első versenyein nyújtott teljesítményével visszavág majd a kétkedőknek."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről