A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A McLaren megpróbál hatni a Renault-ra

Vágólapra másolva!
A McLaren vezetősége lépéseket tesz annak érdekében, hogy Fernando Alonso már a jövő héten megkezdhesse a tesztelést a spanyolországi Jerezben. A wokingiak azt tervezik, megkérik ellenfelüket, hogy engedjék el idő előtt a kétszeres világbajnokot.
Vágólapra másolva!

Alonsót egészen december 31-ig érvényes szerződés köti a Renault-hoz, és a franciák nyilvánvalóan nem akarják megtenni riválisuknak azt a szívességet, hogy Fernando idő előtti elengedésével előnyre tehessen szert.

Noha a McLaren egyelőre nem tervezi Alonso bevetését az idei évben, nem tett le arról, hogy a spanyol bajnokot még idén megszerezze a Renault-tól. A wokingiak ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh elmondta, bízik benne, hogy a pénteken megrendezésre kerülő FIA díjkiosztó gálán sikerül rávennie Flavio Briatorét arra, hogy idő előtt elengedje Alonsót.

"Minél előbb autóba ülhet Fernando, nekünk annál jobb" - mondta Whitmarsh. "Ha két üveg pezsgő után Flavio áldását adja a dologra a pénteki díjkiosztón Monacóban, akkor már a jövő héten megkezdhetjük vele a teszteket. Ugyan nem lovaljuk bele magunkat, de boldogok lennénk, ha sikerülne. Ha ismét nemet mondanak, akkor azt természetesen tiszteletben fogjuk tartani, de tovább fogunk próbálkozni."

Alonso egyébként az elmúlt hetekben látogatást tett a McLaren főhadiszállásán, ahol egy üléspróbán vett részt, így a méreteire szabott versenygépet bármikor a rendelkezésére tudják bocsátani, tehát ha a Renault az utolsó pillanatban engedi el a spanyolt, akkor sem lesz gondban a Mercedes erőforrásokkal futó csapat.

Bár jól tudja, nem lesz egyszerű hatnia a Renault vezetőségére, Whitmarsh mégis optimista, és bízik benne, hogy a huszonöt esztendős világbajnok már a jövő héten autóba ülhet, és kipróbálhatja magát az MP4/21-es modellben, mellyel jövőbeli csapattársa, Lewis Hamilton már megkezdte az ismerkedést.

"Őszintén szólva nagyon szeretnénk, ha már decemberben az autóban láthatnánk" - folytatta Whitmarsh. "A jövő héten lesz még egy tesztprogram, és azt szeretnénk, ha a Renault felismerné, minden kötelezettségét teljesítette már, így akár el is engedheti. Lépéseket teszünk ennek érdekében, megkérjük a vezetőséget, hogy engedje el idő előtt Fernandót, és ha igent mondanak, akkor már a jövő héten bemutatkozhat a csapat színeiben."

A wokingiak egyébként ellenfelükhöz hasonlóan szintén nem kívánják idő előtt elengedni Raikkönent a Ferrarihoz, noha Whitmarsh megerősítette, az olaszok nem is keresték meg őket ezzel kapcsolatban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!