Purnell a FIA oldalán tér vissza a Forma-1-be

Vágólapra másolva!
A Jaguar és a Red Bull Racing korábbi csapatvezetője, Tony Purnell a Nemzetközi Automobil Szövetség technikai szaktanácsadójaként visszatér a Forma-1-be.
Vágólapra másolva!

A brit szakember nem sokkal azután vált munkanélkülivé, hogy a Red Bull felvásárolta a Jaguar istállót. Purnell korábban a Jaguar csapatvezetőjeként tevékenykedett a királykategóriában, ám át kellett adnia a helyét Christian Hornernek, aki jelenleg is vezeti az energiaital-gyáros alakulatot.

A szakember azonban most úgy döntött, a Nemzetközi Automobil Szövetséggel karöltve visszatér a királykategóriába. Purnell feladata az lesz a jövőben, hogy olyan technológiákat dolgozzon ki, amelyek nem csak a verseny-, hanem a közúti autógyártók számára is előnyt jelentenek.

Amellett, hogy a FIA technikai delegátusával fog együtt dolgozni, Purnell feladata az autógyártókkal, az olajcégekkel, illetve az egyetemekkel való kapcsolattartás is lesz.

"Boldog vagyok, hogy Tony a FIA tagja lett, és egy olyan projecten kezd el dolgozni, mely fontos a Forma-1-nek" - mondta a FIA elnöke, Max Mosley. "Aki dolgozott már együtt Tony-val, az tudja, hogy egy nagyon pragmatikus, és minden tekintetben jól felkészült szakember, aki kimagaslóan végzi a munkáját."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről