A Prodrive nem épít új autót 2008-ra

Vágólapra másolva!
A Prodrive igazgatója, David Richards biztos benne, hogy a jövő évtől szabadon lehet majd kereskedni a karosszériákkal, noha Frank Williams az elmúlt héten figyelmeztette a kiscsapatokat, erre még ne vegyenek mérget.
Vágólapra másolva!

Sir Frank Williams nem hajlandó beletörődni abba, hogy a Scuderia Toro Rosso és a Super Aguri a Red Bull, illetve a Honda idei karosszériájának egy módosított változatával kívánja megkezdeni a 2007-es szezont, ezért továbbra is perrel fenyeget.

Bár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábban már megerősítette, a 2008-ban életbe lépő új Concorde Egyezmény lehetővé teszi majd a csapatok számára a karosszériákkal való kereskedést, a Williams istálló névadó társtulajdonosa figyelmeztette a kiscsapatokat, erre még ne vegyenek mérget.

A Forma-1-es mezőny leendő tizenkettedik csapata, a Prodrive viszont nem kíván saját autót építeni, és egy jelenleg is a bajnokságban aktívan résztvevő csapattól akar autót vásárolni, hogy annak módosított változatával kezdhesse meg a jövő évet, noha Williams szerint ez még koránt sem biztos, hogy lehetséges lesz.

Richards azonban úgy gondolja, a következő idényben életbe lépő új Concorde Egyezmény már tartalmazza a karosszériákkal való kereskedésre vonatkozó feltételeket, tehát 2008-tól mindenki szabadon kereskedhet autóival, így nem állhat semmi az útjukba.

"Semmi kétségem afelől, hogy a karosszériákkal való kereskedés 2008-ban engedélyezve lesz" - mondta Richards. "A Williams is csak úgy fog tudni nevezni a következő idényre, ha elfogadja ezeket a feltételeket. Ez teljesen tiszta számomra, éppen ezért nem is aggódom csapatom jövője miatt."

A FIA egyébként pontosan azért szeretné engedélyezni a karosszériák adásvételét, hogy ezzel is csökkentse a kiscsapatok költségeit, és versenyképesebbé tegye a mezőnyt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről