Mindenki óvatosan nyilatkozik a Williams-nél

Vágólapra másolva!
A Williams vezetősége a realitás talaján szeretne maradni, és továbbra is óvatosan nyilatkozik idei esélyeiről, jóllehet a csapatvezető Frank Williams úgy gondolja, sokkal jobb évet teljesíthetnek idén, mint 2006-ban.
Vágólapra másolva!


A brit alakulat történelme egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el a tavalyi szezonban, ugyanis tizenegy megszerzett pontjával mindössze csak a bajnokság nyolcadik pozíciójában végzett. A Williams azóta nem találja önmagát, mióta egykori motorszállítója, a BMW elhagyta a csapatot, azonban a vezetőség úgy gondolja, hogy a mai nap bemutatott FW29-es meghozhatja a várt sikert 2007-ben.

A Toyota V8-as erőforrásával ellátott új versenygép a tavalyi modell egy továbbgondolt változata, mely egy igen agresszív aerodinamikai csomagot kapott, mondta a bemutatón Sam Michael, technikai igazgató.

A csapat névadó társtulajdonosa, Sir Frank Williams ugyan optimista az idei évet illetően, figyelmeztetett, egyelőre még fogalmuk nincs arról, miként teljesít majd az FW29-es a versenyeken.

"Úgy gondolom, nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy szebb jövő elé nézünk, mint a tavalyi évben" - kezdte Williams úr. "Mindezek ellenére nem szeretném túlbecsülni magunkat, azt szeretném, ha helyettem az autó beszélne az elért eredményeivel. Ettől függetlenül viszont egyik célunk az lesz, hogy visszatérjünk a dobogóra. Céljaink világosak, melyeket el kell érnünk. Azonban úgy érzem, mindenünk megvan ahhoz, hogy kilábaljunk a bajból."

A grove-i alakulat társtulajdonosa, a korábban technikai igazgatóként tevékenykedő Patrick Head bevallotta, az egész csapat megszégyenült a tavalyi évben elszenvedett csúfos vereség miatt, így egyikük sem mer a jövőbeli esélyekről beszélni.

"Úgy gondolom, nagyon óvatosnak kell lennünk, mikor az elvárásainkról és az esélyeinkről beszélünk, hiszen láthattuk, mi történt a tavalyi esztendőben" - mondta. "Az új autó sokkal jobb, mint a tavalyi volt. Sikerült lefaragnunk az autó hátuljának súlyából, így a súlyeloszlás megváltozott, hozzáteszem jó irányba."

"Elégedettek voltunk a szélcsatornában látottakkal, hiszen a teljes méretarányú modell remekül teljesített. Úgy érzem optimisták lehetünk, mert a tavalyi évhez képest mindenképpen sikerült előrelépést elérnünk" - folytatta. "Frank és jómagam is szégyelljük magunkat a tavalyi év miatt, de nem állhat meg az élet, tovább kell harcolnunk. Ezt tesszük most."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről