Forma-1-es parádé 60 km/órával

Vágólapra másolva!
A jövő hónapban megrendezésre kerülő Ferrari fesztivál rendezőit ismét figyelmeztették az ausztrál hatóságok, hogy még a Forma-1-es versenyautóikkal sem léphetik át a 60 kilométert/órás sebességhatárt Melbourne utcáin.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a legutóbbi Forma-1-es parádén Antonio Pizzonia 200 km/órás sebességgel száguldozott, a helyi hatóságok világosan kijelentették, még egyszer nem fogják megengedni, hogy ilyen nagy sebességgel repesszenek a versenyautók a zsúfolt utcákon.

Melbourne rendőrfelügyelő helyettese, Noel Ashby hangsúlyozta, a jövő hónapban megrendezésre kerülő Ferrari F1-es demonstráción a maximálisan megengedett sebesség 60 km/óra lesz, és ha átlépik a bűvös határt, többé nem rendezhetnek ehhez hasonló eseményt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjnak helyet adó nagyvárosban.

"Ettől függnek a jövőbeli megállapodások" - mondta Mr. Ashby a The Age c. napilapnak adott nyilatkozatában. "Ezek a rendezvények nem jöhetnek létre a mi támogatásunk nélkül, és ha megszegik a megállapodásunkat, akkor komolyan elgondolkodunk majd azon, hogy a jövőben együttműködünk-e velük. Jóhiszeműen belementünk az egyezségbe, miszerint autóikkal nem haladják meg a 60 km/órás sebességet, és úgy gondoljuk, hogy ezt nem is fogják megszegni."

A versenyigazgató, Tom Bamford egyáltalán nem aggódik a sebességkorlátozás miatt, szerinte az most a legfontosabb, hogy a parádé március 3-án megrendezésre kerülhet. "Ez nem a sebességről szól. Ez egy remek lehetőség arra, hogy reklámozzuk Melbourne-t, és Ausztráliát."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről