Coulthard esélytelennek tartja a Red Bullt

Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing veterán pilótája, David Coulthard attól tart, ismét át kell gondolnia, hogy milyen célokat tűzzön ki az idei évre, miután az Adrian Newey-féle új autó eddig igen felemásan teljesített a téli teszteken.
Vágólapra másolva!

Bár mindenki komoly előrelépést várt a Red Bull Racing vadonatúj autójától, az RB3-as eddig igen gyengén teljesített a téli teszteken. A Newey-féle konstrukció nagy átlagban mindig a lista végén végzett, noha a Williams és a McLaren egykori sztártervezője korábban már bizonyította, képes bajnok autót építeni a Forma-1-ben.

"Jelenleg még nagyon messze vagyunk attól, amit el szeretnék érni az idei évben" - mondta Coulthard a Forma-1 hivatalos weboldalán. "Azonban még van egy kis időnk az elemek továbbfejlesztésére, és ha minden a helyére került, akkor remélhetőleg jobban fogunk tudni teljesíteni."

A harmincöt esztendős skót pilóta szerint az ötödik pozíció még reális lehet az energiaital-gyárosok számára az idei esztendőben.

"Természetesen ez reális. Nyilvánvalóan egyik csapat sem csinált olyat, amit ember ne tudna elvégezni, azonban ők valószínűleg jobban alakították ki technikai részlegüket és létesítményeiket. Nekünk is az a célunk, hogy további fejlesztéseket hajtsunk végre a Red Bullnál, és az eredmények jönni fognak" - folytatta David.

"Jelenleg a váltón, a megbízhatóságon, és a Renault-val kialakított kapcsolatunkon dolgozunk a legkeményebben, és megpróbáljuk a lehető legjobban feltérképezni és kielemezni az új autó elektronikai rendszerét. A csomag még nincs optimalizálva, így még sokat kell dolgoznunk, hogy kihozzuk az autóból a maximumot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről