A Williams rátalált a helyes irányra

Vágólapra másolva!
A BMW mellett a Williams volt a másik istálló, amely három pilótát is bevetett a pénteki szabadedzéseken Melbourne-ben. A csapat már a téli szünetben is jól teljesített, és ezúttal is elégedettség honol a kék-fehérek háza táján.
Vágólapra másolva!

A Williams különösen az ausztrál idő szerint délután megrendezett edzéssel lehetett elégedett, hiszen akkor mindkét versenyzője a legjobb tízben végzett. A délelőtti esős gyakorláson Wurz mellett a tesztpilóta, Kazuki Nakadzsima körözött.

"A délelőtti edzésre az esős időjárás rányomta a bélyegét, de a második tréningen már minden rendben volt"- nyilatkozta az előkelő hatodik helyet megszerző Alexander Wurz. "Eleinte az autó egyensúlya nem volt rendben, de az edzés vége felé már minden helyreállt. Egy-két finomítást még el kell végeznünk, hogy aztán még versenyképesebbek lehessünk."

Az osztrákhoz hasonlóan márkatársa, Nico Rosberg is elégedetten nyilatkozott nyolcadik helyezése után: "Nagyon izgalmas volt a délutáni edzés. Kicsit késve tudtuk elkezdeni a munkát, de utána látványos javulást értünk el, ami nagyszerű."

"A beállításoknál is megtaláltuk a helyes irányt, pedig nagy változtatásokat hajtottunk végre. A gumikkal mi is sokat foglakoztunk, de a változékony időjárás miatt nem vagyunk könnyű helyzetben, nagyon nehéz lesz kiválasztani a versenyen használandó keverékeket"- fejezte be a német.

A Williams technikai igazgatója, Sam Michael a következőkkel folytatta: "Két mozgalmas edzésen vagyunk túl, amit azért nagyban befolyásolt az időjárás is, ám ennek ellenére is elegendő információt gyűjtöttünk vasárnapra. Mindhárom pilótánk jól teljesített. A második edzésen kiderült, hogy jó irányba haladunk. Éjszaka még lesz dolgunk, de különösebb probléma nélkül zajlott le az első nap."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!