Új autót épít a Renault az európai futamokra

Vágólapra másolva!
Az Ausztrál Nagydíjon szemmel látható volt, hogy a vb-címvédő Renault istálló autói fényévnyire vannak az éllovasoktól. Ezen felbuzdulva a francia istálló elkészíti az R27-es módosított verzióját, melyet hamarosan versenyen is bevetne.
Vágólapra másolva!

A közepes téli teszteredmények után a szezonrajt csalódással ért fel a Renault számára. Giancarlo Fisichella 5. és Heikki Kovalainen 10. helye után a Renault úgy döntött, hogy új kasztnit épít, legalább is a Sportbild erről számolt be.

Az R27-es modell B változatát a franciák már az első európai futamon bevetnék, melyre május 13-án, Barcelonában kerül sor. A Renault a Melbourne-i verseny után arra panaszkodott, hogy még nem tudta megszokni a Bridgestone abroncsait. Ezen sokat segíthet, ha a mérnökök az új R27B-n megnövelik a tengelytávot.

A Ferrari jelentős Bridgestone-os tapasztalattal rendelkezik, amit felhasználva az előző évekhez képest is egy megnövelt tengelytávú autót épített az idei szezonra. A jelek szerint ez ragyogó húzásnak bizonyult, hiszen Ausztráliában Raikkönen megközelíthetetlen volt.

A legutóbbi két szezon győztesének is ezt a példát kell követnie, hiszen jelenleg Fisichelláék versenygépének tengelytávja mintegy 8 centiméterrel rövidebb a Ferrariénál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről