Vágólapra másolva!
A Silverstone-i pálya helye 2009-ig biztosítva van a Forma-1-es versenynaptárban, további sorsa viszont igencsak bizonytalan. A pályát birtokló BRDC elnöke, Damon Hill szerint azonban szó sincs arról, hogy eladnák a ringet.
Vágólapra másolva!

Egyes hírek szerint szerdán egy ingatlanfejlesztő csoport 80 millió Eurós ajánlatott tett a Silverstone-i versenypálya tulajdonosa, a BRDC (British Racing Drivers' Club) tagjai elé. A szervezet elnöke, Damon Hill azonban hallani sem akar az eladásról.

"Nem tervezzük a pálya eladását"- nyilatkozta az egykori világbajnok. "A korábbi terveink szerint továbbfejlesztjük az ingatlant, és nem hagyjuk magunkat félreállítani. Silverstone-nak akarunk jót, és remélhetőleg elérjük, hogy meghosszabbítsuk a 2009-ben lejáró szerződésünket."

"A futam nagyon fontos a klubunknak (BRDC), Silverstone-nak, de az ország és a régió motorsportjának is, éppen ezért mindent megteszünk, hogy megtartsuk"- folytatta az 1991-es bajnok.

A Bernie Ecclestone által is egyre inkább sürgetett átépítésekkel viszont nem várhatnak tovább, de jó hír, hogy a kormány is biztosította a BRDC-t támogatásáról, a brit sportminiszter, Richard Caborn pedig már tárgyalt is Hillékkel.

A Forma-1-et persze az sem érintené túl érzékenyen, ha a tradicionális pályával nem hosszabbítanának szerződést, hiszen az utóbbi időben szinte minden héten bejelentkezik egy-egy ország vagy város, hogy futamot rendezne a jövőben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!