A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Haug: vannak még tartalékok a McLarenben

Vágólapra másolva!
A Mercedes motorsport igazgatója, Norbert Haug szerint a McLarennek legalább olyan mértékben kell fejlesztenie az idei évben, mint anno 2005-ben, hogy harcba szállhasson a listavezető Ferrarival a győzelmekért.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a tavalyi évet győzelem nélkül zárta, a McLaren remekül kezdett 2007-ben, ugyanis Fernando Alonso és újonc csapattársa Lewis Hamilton a második, illetve a harmadik helyen végzett a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon. Bár Haug elégedett csapata eddigi teljesítményével, tisztában van azzal, hogy tovább kell fejlődniük a szezon során, mert csak így lesz esélyük a végső győzelemre.

"Fernando és Lewis hihetetlen erős párost alkot, minden bizalmunk bennük van, és hatalmas az energia a csapaton belül" - mondta Haug a Forma-1 hivatalos weboldalán. "Azonban ez nem tehet minket önelégülté. A csapat és a versenyzők meggyőzően teljesítettek Melbourne-ben, egy jó alapot szolgáltatva az idei évre, melyen folyamatosan javítanunk kell, hogy egy olyan pozícióba kerüljünk, ahonnan minden versenyen eséllyel pályázhatunk a győzelemre, mint másfél évvel ezelőtt, mikor legutóbb nyertünk. Remek a csomagunk, de fejlődnünk kell."

Mindezek ellenére Haug elárulta, a McLaren nem adott ki mindent magából a szezonnyitón Melbourne-ben. "A Ferrari és Kimi mind az időmérőn, mind a versenyen gyorsabb volt nálunk. Úgy gondolom, hogy jól felismertük a helyzetet, és miután Kimi az első kiállását követően már nem autózott a határon, nekünk sem kellett kiadnunk magunkból a maximumot, mert tudtuk, a második, illetve a harmadik helynél előrébb úgysem kerülhetünk" - tette hozzá a Mercedes szakembere, aki szerint a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Maláj Nagydíjon még keményebb ellenfele lesz a Ferrarinak a McLaren.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!