A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elkészült a világ legédesebb McLarenje

Vágólapra másolva!
Karbon és alumínium helyett csokiból épült az új McLaren MP4-22-es. Persze nem a csapat wokingi gyárában, hanem Spanyolországban, ahol egy cukrászmester elkészítette a világ legédesebb versenyautóját.
Vágólapra másolva!

A McLaren-től nem idegen, hogy aktuális versenyautója nem szokványos anyagból is elkészül. A tavalyi szezonban a monacói futam előtt egy jégtömbből faragták ki az MP4-21-es 1:1-es modelljét, amiben az akkor még az istálló alkalmazásában álló Kimi Raikkönen helyet is foglalt.


Az idén egy spanyol cukrászmesternek is modellezni támadt kedve, és a keze ügyébe kerülő 120 kilogramm csokoládéból megalkotta a McLaren idei versenygépének, az MP4-22-esnek némileg kicsinyített mását.

A spanyol Alicante tartomány Ibi nevű városában elkészült 220 centiméter hosszú édességre a legkevésbé sem illik az ezüstnyíl elnevezés, de a cukrász így akart tisztelegni honfitársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso előtt.

A csoki McLaren sebességéről nincs adat, de ismerve a csokoládé népszerűségét, minden bizonnyal villámgyorsan el fog tűnni az alkotás, és legalább annyira népszerű lesz, mint élethű mása, mellyel az idei szezonban a különös modell ihletője, Alonso és csapattársa, Lewis Hamilton száguldozik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!