Hakkinen: a McLaren lesz az idei év meglepetése

Vágólapra másolva!
A korábbi kétszeres világbajnok Mika Hakkinen úgy véli, hogy egykori csapata, a McLaren-Mercedes hamarosan újra a sikerek útjára lép, és már csak idő kérdése, hogy az ezüstnyilak mikor nyernek újra versenyt.
Vágólapra másolva!

A Ferrari Melbourne-ben, az idei első nagydíjon megközelíthetetlen volt, de a kétszeres világbajnok Hakkinen szerint a vörösök nem fognak ennyire dominálni egész évben.

A finn úgy véli, hogy egykori kenyéradója, a McLaren hamarosan ismét futamgyőzelemre esélyes csapat lesz, és megtöri a 2005-ös Japán Nagydíj óta tartó nyeretlenségi sorozatát. Erre garancia a címvédő Fernando Alonso és a csapatfőnök Ron Dennis személye.

"Ha a csapaton belül mindenki a saját feladatára koncentrál, akkor a győzelmek is jönni fognak"- fejtette ki véleményét Mika Hakkinen. "A McLaren lesz az idei év meglepetése. A szabályváltozások is nekik kedveznek, így minden adott ahhoz, hogy remek szezont fussanak."

Az ex-világbajnok szíve azonban nemcsak korábbi csapatáért, hanem honfitársáért, a télen a Ferrarihoz szerződő Kimi Raikkönenért is dobog. Hakkinen szerint azonban a váltás nem garantálja egyértelműen a sikert is.

"Annak idején a McLarennél én is kételkedtem a lehetőségben, de meggyőztek és motiválttá tettek, majd nemsokára a győzelmek is jöttek"- érvelt a finn, aki jelenleg a DTM (Német Túraautó Bajnokság) idei szezonjára készül.

"Kimi a Ferrarihoz szerződött, még mielőtt hasonló szituációba került volna, mint én, ám úgy vélem, hogy a McLaren az idei évben nagyon jó lesz"- fejezte be a 38 éves finn.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről