A Bridgestone izgalmas és kemény versenyt vár

Vágólapra másolva!
Az időmérő edzésen nem érte meglepetés a gumiszállító Bridgestone mérnökeit, de a japánok kemény versenyre számítanak.
Vágólapra másolva!

Az új szabályok értelmében a csapatoknak a vasárnapi versenyen a Bridgestone által szállított mindkét gumiszettet fel kell használniuk. Ez azt jelenti, hogy a nagy hőségben a pilótáknak legalább egy etapot teljesíteniük kell majd a lágyabb keverékekkel is, amik viszont nem lesznek túl tartósak.

Éppen ezért a japán gumióriás szakemberei kemény futamra számítanak: "Izgalmas és minden bizonnyal nagyon durva verseny vár a mezőnyre vasárnap"- nyilatkozta Kees van der Grint, a Bridgestone főmérnöke.

"Mint ahogyan azt tegnap megjósoltuk, a lágyabb keverékek domináltak a mai időmérő edzésen, csak egyetlen autó futotta a leggyorsabb körét kemény abroncsokkal"- folytatta a holland.

"Igen izgalmas és látványos csata alakult ki a pole pozícióért. Az már a reggeli tréning után tisztán látszott, hogy a lágyabb keverékek jobbak lesznek, mintegy fél másodperccel jobb köröket lehetett velük elérni, mint a keményebbekkel. De ez holnapra megváltozhat, ha még melegebb lesz, mert akkor a keményebb abroncsok előnyösebbek lesznek"- fejezte be Kees van der Grint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!