A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Heidfeld: Pályafutásom egyik legszebb pillanata volt

Vágólapra másolva!
A hétvégi Bahreini Nagydíj egyik legkiemelkedőbb teljesítményét kétségtelenül Nick Heidfeld nyújtotta, aki pályafutása egyik legszebb momentumának nevezte azt, amikor megelőzte a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót.
Vágólapra másolva!

A BMW németje kitett magáért a bahreini sivatagban, hiszen remek manőverrel előzte meg a mcLarenes Alonsót, és az idény első két futamához hasonlóan a hétvégén is a negyedik helyen végzett.

A BMW Sauber pilótája nagyon elégedett az idei szezonjával, ami érthető is, Heidfeld ugyanis pillanatnyilag az ötödik helyen áll a pilóták pontversenyében is.

Az előzetesen a McLarennél gyengébbnek tartott BMW-vel Heidfeld a vasárnapi Bahreini Nagydíjon viszonylag könnyedén hagyta faképnél Alonsót, bár állítólag a spanyol címvédő autójával nem volt minden rendben.

Ennek ellenére a német jó szívvel emlékezhet vissza a 32. körben bemutatott manőverre: "Nagyszerű volt! Forma-1-es, de talán egész versenyzői pályafutásom egyik legszebb pillanata volt ez"- lelkendezett a német.

"A Forma-1-ben oly nehéz előzni, és ez a vasárnapi is egy nagyon kemény manőver volt. A négyes kanyarban fej-fej mellett haladtunk, de mindannyian tudtuk, hogy mit kell tennünk"- emlékezett vissza Heidfeld.

"Én jobban tudtam kigyorsítani a kanyarból. A külső íven haladtam, míg Fernando belül volt, és tudtam, hogy nagyon szoros lesz, de előnyösebb helyzetben voltam, és így elé kerültem"- tette még hozzá Heidfeld.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!