Kovalainen optimizmussal ötvözi maximalizmusát

Vágólapra másolva!
Heikki Kovalainen, a Renault újonca a szezon negyedik futama előtt nem tehet mást, minthogy a legjobbakban bízik. Csapata ugyanis nem áll a helyzet magaslatán, idén a vb-címvédő gárda egyelőre csak árnyéka régi önmagának.
Vágólapra másolva!

A múlt heti teszteken a Renault is továbbfejlesztette versenyautóját, ám a csapat másik pilótája, Giancarlo Fisichella szerint ez nem lesz elég semmire.

Kovalainen azért próbál optimistább lenni, mint rutinos csapattársa. "A Spanyol Nagydíjra való felkészülést a múlt héten hajtottuk végre, amikor Barcelonában teszteltünk"- kezdte a finn. "A beállításokon dolgoztunk, miközben én próbáltam alkalmazkodni a pályához, és kerestem az ideális íveket és fékezési pontokat."

"Közben rengeteg adatot gyűjtöttünk, melyek kielemzése segíthet abban, hogy rájöjjünk, mi okozza a szezon eleji gyengélkedést."

"A barcelonai ring nagyon sokat követel az autóktól, a legfontosabb, hogy az egyensúly jó legyen a hosszú kanyarokban"- folytatta Kovalainen már a katalán ring elemzésével. "A megfelelő aerodinamikai beállítások is elengedhetetlenek, és a kanyarokból való kigyorsítás pedig kiváló mechanikai teljesítményt igényel."

"A pálya roppant módon igénybe veszi a gumikat is. A versenyen az abroncsok elhasználódására különösen figyelni kell majd, ebben pedig a kipörgésgátló helyes beállításai játszhatnak meghatározó szerepet."

A tél folyamán kissé átépítették a barcelonai aszfaltcsíkot, az utolsó kanyar elé egy sikánt tettek be, hogy ezzel is lassítsák a mezőnyt: "Az átépítés nem változtatta meg különösebben a pálya karakterisztikáját. A frissen leaszfaltozott részen jobban kell figyelnünk, hiszen ott jobban csúszik majd a pálya, ami megtréfálhat bennünket."

"A fejlesztéseknek köszönhetően egy kis lépést tettünk előre, remélem ennek látható jelei lesznek majd a közvetlen riválisainkkal vívott harcban. Biztosan egy nagyon kemény hétvége vár ránk, de az időmérőn és a versenyen is a maximumra kell törekednünk"- fejezte be az eddig egypontos Kovalainen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről