Paffett bízik a McLaren segítségében

Vágólapra másolva!
Gary Paffett, a McLaren tesztpilótája reméli, hogy jövőre bemutatkozhat a száguldó cirkuszban, erre legjobb esélyei a 2008-ban debütáló Prodrive istállónál vannak.
Vágólapra másolva!

A korábbi Forma-1-es BAR istálló főnöke, David Richards vezette Prodrive jövőre mutatkozik be az F1-ben, és előre haladott tárgyalásokat folytat az éppen Paffettet is alkalmazó McLarennel egy esetleges karosszéria és motor vásárlási szerződésről.

Ha a megállapodás létrejönne a két gárda közt, akkor ez azt is jelenthetné, hogy az F1-es újonc a McLaren kötelékéből választana pilótát is. Ez esetben a jelenleg a Német Túraautó Bajnokságban, a DTM-ben vitézkedő, idén ott már futamot is nyerő versenyző számára is megnyílhat az út a királykategóriába.

"Úgy tűnik, hogy a Prodrive és a McLaren álláspontja közeledik egymáshoz"- nyilatkozta bizakodva a 26 éves brit. "Ha valóban megállapodnak, akkor nekem nagyon jó esélyem lesz arra, hogy jövőre versenyezzek. Remélem, hamar befejeződnek a tárgyalások"- mondta az idén a szigorított tesztkorlátozások miatt alig alkalmazott Paffett.

A Prodrive a tervek szerint a júliusi Brit Nagydíjon jelenti be a jövő évi versenyző-párosát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!