Felipe Massa és a monacói lutri

Vágólapra másolva!
Az idei szezonban a Ferrari brazil pilótája az egyetlen, akinek sikerült egynél több futamot nyernie, hiszen Massa győzött Bahreinben és legutóbb Spanyolországban is. Az, hogy vajon összejön-e a harmadik diadala is, ezúttal Monacóban, a pillanatnyi erőviszonyokat ismerve nehezen jósolható meg.
Vágólapra másolva!

A 2007-es évet pechesen kezdő, de annál jobban folytató brazil jelenleg a harmadik helyen áll az összetettben, de hátránya mindössze három pont az éllovas Lewis Hamiltonnal szemben.

Massa, aki internetes blogjában a monacói pálya sajátosságait figyelembe véve boncolgatta a hétvégi esélyeket, úgy véli, hogy a vasárnapi futam a szokottnál is kiszámíthatatlanabb lesz az új gumi és biztonsági autó szabályoknak, valamint a megjósolhatatlan időjárásnak köszönhetően.

"Megnéztem az időjárás előrejelzést és hihetetlen, de eszerint jó esély van az esőre Monte-Carlóban. Hiszik vagy sem, ha esni fog, az számomra teljesen új élmény lesz, mivel még sosem vezettem esőben Monacóban. Bár ha esni fog, akkor mindenki felett esni fog..."

"Persze a monacói versenypálya olyan pálya, ahol a legcsekélyebb hiba sem engedhető meg, de az eső növeli ennek kockázatát és ez a szokottnál is kiszámíthatatlanabbá teszi a dolgokat. Ugyanez igaz az új szabályokra is, amelyek szerint kétféle gumitípust kell használni. A biztonsági autó pályán tartózkodása pedig, attól függően hogy melyik gumi van éppen az autón, vagy segíteni fog vagy pedig teljesen ellened lesz"- elemezte a lehetőségeket Massa.

A 26 éves pilóta eddigi legjobb eredménye egy szerény ötödik hely a hercegségben, ám az idei két egymást követő győzelme után, most sokkal nagyobb esélye van a jó szereplésre. Optimizmusra adhatnak okot a múlt heti paul ricardi tesztelés eredményei is, hiszen a Ferrari kiváló formát mutatott.

"Múlt héten, teszteltünk pár napot és azt hiszem, hogy ez elég jól sikerült számunkra. Arra koncentráltunk, hogy megtaláljuk az autó, Monacóban szükséges magas leszorítőerőhöz igazodó, legjobb beállításait."

A Ferrari a Monacói Nagydíj alatt várhatóan a Bridgestone úgynevezett szuperlágy keverékű kerekeit használja majd a legtöbbet, a többi csapathoz hasonlóan. Massa szerint a megfelelő gumikeverék kiválasztása mellett a szerencse játszik majd óriási szerepet a hétvégén, de nagyon reméli, hogy a két versennyel ezelőtt megkezdett szériája nem szakad meg, vagyis Monacóban is ő állhat majd fel a dobogó, jelen esetben a "lépcsősor" tetejére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről