Raikkönen feltüzelten várja a hétvégét

Vágólapra másolva!
Monaco mindig különleges helyszín a versenyzők, a szerelők, és a rajongóknak számára egyaránt. Nem gondolja ezt másként, a Spanyol Nagydíj után az összetettbeli negyedik helyre visszacsúszó Kimi Raikkönen sem.
Vágólapra másolva!

"Ha nézőként követném az eseményeket, és választanom kellene egy versenyt, egy percig sem gondolkodnék, Monte-Carlót választanám" - nyilatkozta Raikkönen, aki a hétvégén természetesen pilótaként fog rajthoz állni.


"Ez a legkülönlegesebb pálya az összes közül. Furcsa kombinációja a nehéz kanyaroknak és a nagyszerű hangulatnak. Ráadásul igazán komoly kihívás itt hiba nélkül végigmenni, ezzel azt hiszem mindenki egyetért. Ennek ellenére alig várom a hétvégi versenyt."

Két évvel ezelőtt Raikkönen meghódította Monaco utcáit az akkoriban is nagyon erős McLarennel. Tavaly is az élmezőnyben haladt, de egy technikai probléma végül a verseny feladására késztette. Idén viszont már a Ferrari pilótájaként próbál szerencsét a hercegségben.

"Ez egy nagyon különleges hely a számomra, és soha nem fogom elfelejteni a 2005-ös sikeremet, amely egyike a legszebb győzelmeimnek. Ez lesz a hetedik versenyem itt, amióta a Forma 1-ben versenyzem, de az első a Ferrarival."

Nyilvánvaló, hogy - a többi futam közül is kiemelkedve - itt a legfontosabb a jó rajthely, mivel a pálya szűk vonalvezetése nem teszi lehetővé a komolyabb előzéseket.

"Nagyszerű lenne a Ferrarival is győzni, amihez kellene az, hogy az első sorból rajtoljak, mert itt a siker alapja egy jó időmérő edzés, ami idén nem igazán akar összejönni, de sokat dolgozunk a probléma megoldásán"- fejezte be a finn.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről