A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A McLaren remekelt az első napon a hercegségben

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso megnyerte mindkét csütörtöki szabadedzést Monacóban, Lewis Hamilton pedig igaz délután összetörte autóját, de egy második és egy harmadik helyet hozott össze. Ezek után talán mondani sem kell, a McLarennél elégedettek az első nap után.
Vágólapra másolva!

Hamilton idén először hibázott akkorát egy versenyhétvége keretein belül, hogy ne tudja folytatni a száguldást. A fiatal brit egész nap remek tempót diktált, de délután a korlát megálljt parancsolt neki.

"Csodálatos érzés volt első alkalommal Forma-1-es autóval végighajtani Monte-Carlóban"- nyilatkozta Hamilton, aki újonc lévén most debütált a hercegségben. "Más kategóriás autókkal vezettem már itt, de a Forma-1 teljesen más. Egyáltalán nem szabad hibázni, ezt a második edzésen történtek is nagyon jól bizonyítják."

"Az autó délután összetört, nagyon sajnálom, hogy a szerelőimnek pluszmunkát adtam. Addig a balesetig jól alakult az edzés, de abban a kanyarban elfékeztem magam"- tette még hozzá a 22 éves ifjonc.

Fernando Alonso mindkét edzésen gyorsabb volt az egész mezőnynél, így kényelmes helyzetben várhatja a folytatást: "Kipróbáltuk a Bridgestone által a rendelkezésünkre bocsátott gumikeverékeket, és természetesen elsősorban a beállításokon dolgoztunk."

"A palánkok közelsége és a pályán kialakuló nagy tumultus teszi egyedivé a monacói pályát. Egy gyors kör itt bármikor széteshet, de ez a veszély mindenkit egyaránt fenyeget. Jól felkészültünk, szombatig még a finomhangolás van hátra"- fejezte be Alonso.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!