Hamilton elhomályosítja Keke Rosberget is

Vágólapra másolva!
A Forma-1 az újonc Lewis Hamilton nevétől hangos, és most nem elsősorban a hétvégi Monacói Nagydíjon történtekre gondolunk. A McLaren ifjoncának remeklése a mezőny legfiatalabb pilótájának, Nico Rosbergnek az életét is megváltoztatta.
Vágólapra másolva!

A 21 éves német versenyző, aki Hamilton előtt egy évvel, 2005-ben nyerte meg a GP2-es szériát, a brit sikerén felbuzdulva meglehetősen felbátorodott a Monacói Nagydíjat követően. Rosberg hisz abban, hogy az angol pilóta sikere jól tükrözi azt, hogy neki is megvan a tehetsége a legjobbnak lenni.

"Két évig voltunk csapattársak a GP2-ben Lewis-szal. Most az, hogy a versenyeken elől halad és a világbajnokságot is vezette, azért nagyszerű, mert így már tudom, hogy a kisebb szériákban miért volt annyira nehéz a csapattársaként győzni"- árulta el Nico.

"És ne feledkezzünk ám el Robert Kubicáról sem, mert mi hárman voltunk azok, akik a futamokat nyerték a kartban, és mi végeztünk a dobogó első három fokán az Európa-bajnoki sorozatban is. Most már értem, miért volt annyira szoros a verseny akkoriban."

Rosberg más miatt is nagyon örül Hamilton eredményeinek: "Az én életemet úgy változtatta meg Lewis sikere, hogy engem most minden interjú alkalmával róla kérdeznek. Eddig az volt a szokásos kérdés, hogy milyen Keke Rosberg fiának lenni, most pedig az, hogy mi a véleményem Lewisról? De ezt egyáltalán nem bánom, mert nagyszerűen teljesít és megérdemli. Szerintem a mi generációnkban mindenki nagyon erős" - fejezte be magabiztosan Rosberg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről