A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Minden eddiginél erősebb hőhullám

Vágólapra másolva!
Folytatódik az immár másfél hete töretlen kánikula, enyhülés helyett példátlan hőhullámra van kilátás.  Sok napsütésre számíthatunk, de a délután tornyosuló gomolyfelhőkből néhol frissítő zápor, zivatar kialakulhat. Egész hét folyamán tart a forróság, minden nap számítanunk kell 35 fokos hőmérsékletekre, ami a jövő héten tovább emelkedik. Egyre nagyobb terhelésnek van kitéve a szervezetünk. Legjobb a vízparton, természetes vizeink hőmérséklete tartósan 24-29 fokos.
Vágólapra másolva!

A kontinens nyugati partjait gyenge hidegfront szakadozott felhőzete érte el. A front előtt heves zivatarok alakulnak ki, mögötte frissebb levegő érkezik. Északkelet-Európában hűvös, változékony az idő. Európa legnagyobb részén folytatódik a nagy meleg. A kánikulában délutánonként főként az Alpok és az Adria környékén fordulnak elő nyári záporok, zivatarok.


Figyelem! Rendkívüli hőhullám várható!

A mostani kilátások szerint a hétvégén az eddiginél is erősebb hőhullám érkezik a már eddig is rendkívülinek számító jelenlegire. Rekordok dőlhetnek. Időben készüljünk fel a szervezetünket érő extrém megterhelésre.

Részletes időjárás

Csütörtökön tovább fokozódik a hőség. A változó vastagságú fátyolfelhőzeten át többórás napsütésre számíthatunk. Késő délután gomolyfelhők is megjelennek az égen, néhol rövid nyári zápor, zivatar kialakulhat. Általában mérsékelt lesz az északkeleti szél. Napközben 32, 36 fokra melegszik a levegő.

Másfél hete megszakítás nélkül tart a kánikula. A lakások, házak felforrósodtak. A folyamatos alvástalanság egyre nagyobb és veszélyesebb kimerültséget okoz. Különösen az időseket és a kisgyermekeket viseli meg a nagy hőség. Az állandó és bőséges folyadék utánpótlásról gondoskodni kell, érdemes napközben többször tusolni. Növekvő reakcióidővel kell számolnunk a közlekedésben is, érdemes nagyobb követési távolságot tartani. Természetes vizeink hőmérséklete 24-28 fok között alakul.

Pénteken a nyári napsütést általában csak vékony fátyolfelhők, délután időnként kevés gomolyfelhő zavarja. Általában mérsékelt lesz a szél. 32, 36 fokra melegszik a levegő. A délnyugati határszélen lehet egy-egy zápor, zivatar.

Szombaton már hajnalban is alig frissül fel a levegő. A többórás napsütést követően a nyugati határszélen időnként megnövekszik a felhőzet, és elszórtan zápor, zivatar alakul ki. Mérsékelt lesz a légmozgás. 31, 36 fokra melegszik a levegő. Nyugaton délután várhatók záporok, zivatarok.

Vasárnap folytatódik a hőség sok napsütéssel. Délután elszórtan nyári zápor, zivatar kialakulhat. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. 31, 36 fok várható.

A jövő hét közepéig kitart, sőt erősödik a forróság, délutánonként elszórtan frissítő zápor, zivatar kialakulhat.

Hétfőn a sok napsütést követően gomolyfelhők növekednek, elszórtan frissítő zápor, zivatar kialakulhat. Az általában mérsékelt északnyugati szél zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik. 32, 36 fokra melegszik a levegő.

Kedden is tart a kánikula. A sok napsütés mellett az északnyugati határszélen számíthatunk nyári záporra, zivatarra. Megélénkül a délnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 33, 37 fok között alakul.

Sokfelé kell locsolnunk a napokban, de helyenként a záporos csapadék kielégíti a növények vízszükségletét. A napfelkelte körüli locsolás a leghatékonyabb és a legtakarékosabb. A reggeli szélcsendes, száraz időben érdemes a szükséges és aktuális permetezést elvégezni.

ICI Interaktív Meteorológia

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!