A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több napsütés, kora őszi idő

Vágólapra másolva!
Szerdán az ország jelentős részén kellemes, napos időnk lesz, de északon és keleten elszórtan zápor, zivatar továbbra is kialakulhat. A hőmérsékletek néhány fokkal elmaradnak az átlagostól. Természetes vizeink hűvösek, fürdés csak a bátrabbaknak ajánlott. A hét hátralévő részében a változékonyság lesz a jellemző. Napsütéses és esős időszakok váltogatják egymást, az egyes országrészek között is nagy eltérések lehetnek.
Vágólapra másolva!

A középpontjával az Északi-tenger felett örvénylő ciklon változékonnyá, hűvösebbé teszi a Brit-szigetek és Skandinávia időjárását. Ugyanakkor Finnországban még folytatódik a nyár, a sarkkör közelében is előfordul 25 fok feletti meleg. A Földközi-tenger középső medencéjétől a Kelet-Európai-síkságig terjedő széles sávban a változékonyság a jellemző szórványos zivatarokkal. A fejlődő zivatargócokat felhőfilmjeinken is nyomon követhetik. Továbbra is Görögországban és az Ibériai-félszigeten találkozhatunk kánikulával.

Részletes időjárás

Szerdán északon és keleten a néhány órás napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, elszórtan zápor, zivatar alakul ki. A Dunántúlon a napsütés lesz túlsúlyban, ott eleinte élénk lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul.

Fronthatás nincs. A napos időszakok növekvő aránya az átlagosnál valamivel alacsonyabb hőmérsékletekkel párosítva rendkívül jó közérzetet biztosíthat. Ebben az időben tudunk igazán frissek, energikusak lenni, munkavégző képességünkre is pozitív befolyással van az időjárás. Dél körül nyáriasan öltözhetünk, de reggel és naplemente után a tavaszias öltözet ajánlott. Északon és keleten időnként esernyőre is szükségünk lehet. Az ott előforduló hevesebb zivatarok idején jelentősen lassulhat a közlekedés. A természetes vizeink hűvösek, de kiránduláshoz, városnézéshez megfelelő az idő.

Csütörtökön a néhány órás napsütés mellett főként délen és keleten növekszik meg időnként erősebben a felhőzet, és elszórtan eső, zápor, néhol zivatar kialakulhat. Estétől délkeleten tartós eső is előfordulhat. A Dunántúlon időnként megélénkül az északi szél. 20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken keleten, északkeleten időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, szórványosan számíthatunk esőre, záporra. Máshol a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. 21, 26 fokig melegszik a levegő.

A hét végén napos és esős időszakok váltakoznak, az egyes országrészek között is nagy eltérések lehetnek. A keleti országrészben számíthatunk erősebb felmelegedésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!