A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Letöltés: filmekből készült játékok

Vágólapra másolva!
Összegyűjtöttük a Szoftverbázisról az utóbbi időkben megjelent, mozifilmekből készült játékszoftvereket, melyekből bőséges a választék: X-Men, Verdák, Jégkorszak, Harry Potter és társaik.
Vágólapra másolva!

A videojátékok készítői a kezdetektől fogva szívesen vesznek szoftvereik alapjául különböző filmeket, már a Commodore 64-re is elkészült például a Terminator 2 akciófilmet feldolgozó játék. Az utóbbi években egyre nagyobb üzletté váltak ezek a feldolgozások, manapság már a sikeres sorozatokból is készülnek programok. Mostani cikkünkben olyan nemrégiben megjelent játékszoftverek demóit gyűjtöttük csokorba, amelyek mindegyike valamilyen filmhez kapcsolódik.

X-Men: The Official Game
Az X-Men: az ellenállás vége című filmből készült akciójátékban több szereplő - például Farkas/Rozsomák, a Jégember vagy Árnyék - bőrébe bújva küzdhetjük végig magunkat az izgalmas pályákon. Különleges tulajdonságok, teleportálás, akrobatikus mozgások jellemzik szuperhőseinket, a Jégember például folyamatosan a maga által keltett jégcsúszdán halad előre. A 451 megabájt méretű letölthető demóban a játék két szintjét lehet végigjátszani, viszont csak izmosabb videokártyával érdemes nekivágni kipróbálásának.

Over the Hedge
Sok humor, számtalan ügyességi és logikai feladat jellemzi a DreamWorks cég Túl a sövényen című animációs filmjéből készített, rendkívül aranyos programot. A letölthető demóban Vernével, a teknőssel, Stiklivel, a mosómedvével, és Hamival, a mókussal kell átjutni a filmbeli erdő mellett felhúzott lakópark egyik házába. Természetesen a feladatot nehezíti, hogy a kertet és a lakást bonyolult riasztórendszer védi, melyet általában valamely tárgy megfelelő helyre mozdításával, illetve kulcsok megszerzésével lehet kijátszani - eközben persze ügyelni kell arra is, hogy elkerüljük a kertben tevékenykedő patkányokat.

A játék irányítása kissé szokatlan, de szerencsére nem túl bonyolult, így bátran ajánlható gyerekeknek is - ráadásul a gépigénye sem túl extrém. A szereplőt mozgatni az A,S,D,F gombokkal lehet, a támadásokat, akciókat pedig a numerikus billentyűzet egyes billentyűivel lehet végezni. A szereplők között az Ins billentyűvel lehet váltani, a letölthető demó mérete 188 megabájt, s nekünk egy integrált videokártyás irodai gépen is elindult.

Ice Age 2: The Meltdown
A Túl a sövényen-hez hasonlóan a Jégkorszak 2. című filmből készült játék is egy háromdimenziós grafikájú, vicces ugrálós program. A játék demó változatában két teljes pálya található, az elsőn Motkánnyal, a mókus és patkány kereszteződéséből létrejött vicces figurával kell begyűjteni az erdőben szétszórva található makkokat.

Figuránkat az egérrel, valamint a W, S, A, D gombokkal tudjuk vezérelni, ugrani pedig a space-szel lehet. Az Ice Age 2. telepítésének végén sok PC-n hibaüzenet jelenik meg, ebben az esetben a "Kihagy" gombra kattintva lehet befejezni az installációt. Az animációs filmből készült játék demójának mérete 400 megabájt, futtatásához azonban már nem volt elég az előző játékot futtató irodai PC.

Cars
Egy újabb animációs mozifilm feldolgozása: a Verdák játékváltozatában emberi tulajdonságokkal, saját karakterrel rendelkező gépkocsik mérik össze tudásukat. Mivel ebben a játékban az autóknak saját arcuk van, nem érdemes élethű szimulációra számítani, de ideig-óráig a program jó szórakozást nyújthat - leginkább gyerekeknek. A 200 megabájtos demó változat indítását követően a játékos rögtön átveheti a film főszereplője, az ifjú versenyautó, Villám McQueen irányítását, sajnos azonban túl sok beállítási lehetőségre nincs mód, bár a játékélményt javítják a járgány menet közbeni vicces beszólásai.

Harry Potter and the Goblet of Fire
Egy közepes teljesítményű grafikus lapkával szerelt PC-t igényel, azon viszont remek grafika és igen lendületes játékmenet jellemzi a Harry Potter és a tűz serlege című regényen, illetve az azonos című mozifilmen alapuló programot. A játékban Harry-n kívül akár Ront vagy Hermionét is kiválaszthatjuk kezdéskor. Bár a program elég hangulatos, kissé szokatlan az irányítása, mivel kizárólag a billentyűkkel történik a vezérlés.

Az első pályán felbukkanó szörnyeket a Vingardium Leviosa nevű varázslattal lehet likvidálni, melyet a C billentyű lenyomásával lehet előhívni. A pálya tovább részein ugyancsak ezt a betűt lenyomva lehet elhárítani az akadályokat, de a nehezebb tárgyakat a varázslótanonc-trió csak együttes varázslatával képes elrakni az útból. A játék telepítője 140 megabájtos, így elég gyorsan le lehet tölteni.

LOTR: The Battle for Middle-Earth II
Ezt a játékdemót csak az igazi fanatikusoknak ajánljuk: A Gyűrűk Ura fantáziavilágában játszódó stratégiai játék próbaverziója 1,5 gigabájt nagyságú, így eltart egy darabig letöltése, futtatni is csak egy közepesen erős gépen érdemes.

A letölthető demóváltozatban a játék használatát bemutató gyakorlópályák, illetve egy éles küldetés kapott helyet. A harci egységek és Középfölde világa nagyon tetszetős, a grafika mellett pedig a zenék és a szép kivitelezésű menük is hozzájárulnak a nem mindennapi hangulathoz. J. R. R. Tolkien regényének nem csupán karddal való hentelésre, hanem gondolkodásra is vágyó kedvelői bizonyára sok órát töltenek majd el a The Battle for Middle-Earth II-vel.

Star Wars: Empire at War
A Star Wars világában játszódó programból már több tucatnyi készült, az Empire at War alcímű legújabb játék azonban ezúttal nem egy lövöldözős akciójátékot, hanem egy valós időben játszódó stratégiát takar.

Ennek a játékdemónak is elég testes a telepítője: 740 megabájt méretű, kipróbálni azonban csak egy izmosabb PC-n érdemes - a felszínen felbukkanó számos harci egység megjelenítése nagy teljesítményt kíván. A látványos játék demójában az első öt oktató missziót, valamint a Galactic Conquest pályát vethetjük be képességeinket a lázadók oldalán harcolva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!