Őrült baloldali háborúmánia

Bohár Dániel 888 borító
Vágólapra másolva!
A magyar baloldal borzasztóbb szellemi állapotban van, mint gondoltam. Nem hittem volna, hogy orosz belügyi kérdésből magyar sztorit akarnak csinálni. Ez nem egyedi eset, ugyanezt művelték a török választásokkor is.
Vágólapra másolva!

A momentumos Tompos Márton nevű hobbi hadúr szerintem még mindig önkívületi állapotban van. A Momentum generálisa annyira beleélte magát a szombati oroszországi eseményekbe, hogy egész nap különféle Facebook posztokban agitált a háború mellett és annak szurkolt, hogy emberek öljenek még több embert, de ezt több baloldali szereplőről is el lehetne mondani. Ez a Prigozsin nevű orosz halálgyáros lett az új hősük, aki majd megbuktatja Orbánt. Igen! Orbán Viktort, hiszen nincs itt szó másról, mint arról, hogy a baloldal minden ilyen alkalmat megpróbál a legaljasabb politikai céljaira felhasználni.

Emlékezzünk csak vissza, hogy mennyire bepörögtek akkor is, amikor Törökországban választások voltak. A független-objektív sajtójuk leírta naponta 30-szor, hogy itt van a lehetőség, végre Erdogan megbukik, vagyis Orbán Törökoszágban.

Nem akarok nagyon mély pszichológiai elemzésekbe belemenni, de ennek van egy egyszerű oka is. Ezek az emberek 13 éve vesztesek, a momentumosok csak 6 éve, de az is több, mint amit el tudnak tisztességgel viselni. És ezt a sikertelenséget abban élik ki, hogy mindennek szurkolnak, ami egy kicsit is rossz a nemzeti kormánynak. Akkor is szurkolnak érte, ha az adott esetben a háború eszkalációját okozhatja. Ez az egyik része.

A másik pedig az, hogy ezek az emberek képtelenek nemzeti érdekben gondolkodni. Nem tudják értelmezni, hogy mi a magyarok akarata. Tehát egy az EU által is belügynek titulált konfliktusban is egyből valamelyik oldalra állnak. Tegnap még az ukránoknak szurkoltak, ma pedig már egy olyan gyilkosnak, aki egyébként ukránokat ölet. Teljesen abszurd az egész.

Idegen a szívük és kevés az eszük. Úgy látszik, hogy ez nem a világ legjobb párosítása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!