Meghalt a videójáték miatt kocsiban felejtett, kétéves kislány

Vágólapra másolva!
Két és fél óráig volt a tűző napon, mert az apja belefeledkezett a videójátékozásba.
Vágólapra másolva!

Újabb felelőtlen szülő okozott felfoghatatlan tragédiát a napokban, a mostani eset az USA Arizona államában történt. A 37 éves Christopher Scholtes a bevásárlásból hazaérve nem szerette volna felébreszteni a kocsiban alvó kétéves kislányát, így az állóhelyzeti klímát bekapcsolva hagyva eltette a vásárolt holmikat a házban, majd leült a PlayStationje elé játszani. Közben teljesen megfeledkezett az autóban maradt kislányról.

Christopher Scholtes videójáték
Christopher Scholtes a család mindegyik gyermekét felejtette már az autóban a videójáték miatt
Fotó: Pima County Sheriff's Department

A gyermek édesanyja körülbelül két és fél órával később ért haza a pár ötéves és kilencéves további gyermekeivel, majd kérdezte a férjét, hogy hol van a kislány, miután semelyik helyiségben sem találta. Ekkor döbbent rá a férfi, hogy a perzselő arizonai napon álló kocsiban hagyta, ráadásul az állóhelyzeti klíma a tapasztalatok szerint olyan fél óra után kikapcsol a járműben.

A szülők kirohantak, próbálták felébreszteni a kislányt és mentőt hívtak, azonban a gyerek életét már nem lehetett megmenteni, a kórházban halottnak nyilvánították.

A segélyhívás délután négykor futott be, akkor durván 43 Celsius-fok volt a kinti hőmérséklet. Scholtes felesége orvos, ugyanabban a kórházban dolgozik aneszteziológusként, ahol halottnak nyilvánították a kislányt. A család kikérdezése során kiderült, hogy a férfi már többször is az autóban felejtette a gyerekeket, mert elvonta a figyelmét a játék.

A férfi először azt állította a nyomozóknak, hogy 14:30 környékén ért haza a lányával, azaz másfél órára hagyta a kocsiban a kislányt, azonban a szomszéd biztonsági kamerája szerint délután kicsivel egy óra előtt ért haza. Nem világos, hogy a téves információ megosztása szándékos volt-e, vagy csak a sokk okozta a rossz emlékezetét, de mindenesetre gyermek veszélyeztetésével és gyilkossággal vádolják, 25 ezer dolláros óvadék ellenében védekezhet szabadlábon.

Az ügyész eredetileg 1 millió dolláros óvadékot kért, azonban Erika Scholtes szerette volna otthon látni a férjét. Magyarázata szerint nem jelent veszélyt másokra, és nem szeretné azzal kínozni a másik két gyermeküket, hogy a testvérük elvesztésével párhuzamosan az apjuk is köddé válik.

Az arizonai eset óta egy másik autóban hagyott gyermek is meghalt az Egyesült Államokban, de itthon is követelt már áldozatot a rendkívüli forróság. A héten egy Kelebiában kézbesítő postás hőgutát kapott, helikopterrel szállították kórházba, azonban feladta a szervezete a harcot. 

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!