Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország

Több mint 400 illegális migránst csempészett be az ISIS az Egyesült Államokba

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Egy jelentés szerint több mint 400 illegális bevándorlót hoztak be az Egyesült Államokba az ISIS-hez köthető embercsempész-hálózaton keresztül Joe Biden elnöksége alatt.
Vágólapra másolva!

Az NBC News arról számolt be, több amerikai tisztviselő nyilatkozata alapján, hogy a belbiztonsági minisztérium azonosította, hogy pontosan kikről van szó, mert az iszlám terrorista hálózaton keresztül csempészték be őket.

A jelentés szerint 150 személyt már letartóztattak, de több mint 50 ember tartózkodási helye ismeretlen. A fennmaradó illegális bevándorlók 17 államban vannak szétszórva és hamarosan őket is letartóztathatják.

A Biden-kormányzat igyekezett magáénak tudni az illegális bevándorlók felkutatását, azt állítva, hogy "óvatosságból" teszik mindezt.

Az illegális bevándorlókat azért engedték be az Egyesült Államokba, mert amikor az amerikai határőrség felvette velük a kapcsolatot, nem állt rendelkezésükre olyan információ, amely terrorizmussal hozta volna őket összefüggésbe.

Az olyan országokban, ahol az ISIS is tevékenykedik, ritkán áll rendelkezésre infrastruktúra a terroristagyanús személyek nyomon követésére, mivel ezek az országok általában harmadik világbeli országok. Továbbá, még ha rendelkeznének is ilyen információkkal, sokan közülük valószínűleg nem akarnák megosztani azokat az Egyesült Államokkal, mert az USA-t sokan ellenséges államnak tekintik.

A tény, hogy a tartózkodási helyük ismeretlen, egyértelműen riasztó"

– mondta Christopher O'Leary, az FBI terrorizmus elleni osztályának korábbi vezetője.

E hónap elején 8 ISIS-terrorista gyanúsítottat tartóztattak le az Egyesült Államokban, miután illegálisan lépték át az ország déli határát.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről