Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Terrortámadásra figyelmeztetnek az amerikai különleges erők

Border Crossings Fall From Record Highs But Remains Potent Issue In Presidential Election
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai különleges erők nyílt levélben figyelmeztettek arra, hogy Amerikát terrortámadás veszélyeztetheti, s ezért Joe Biden kormányának migrációs intézkedéseit okolják.
Vágólapra másolva!

Az Amerikai Különleges Műveleti Szövetség (SOAA) elnöke, Christopher Miller a levélben megjegyezte, hogy szervezetét „aggasztja az Egyesült Államokon belüli célpontok, valamint az amerikai és szövetséges külföldi érdekek elleni terrortámadások megnövekedett kockázata”.

Miller, aki Trump elnök első ciklusának vége felé megbízott védelmi miniszterként szolgált, hozzátette, hogy Biden Afganisztánból történő elhamarkodott kivonulása a fő oka annak, hogy a terrorfenyegetettség újra megjelent.

Miller állítása szerint az akció miatt Amerika „terrorelhárítási és hírszerzési képesség nélkül maradt”, a hatalmi vákuum pedig lehetővé tette, hogy az iszlamista szélsőséges csoportok ismét virágozzanak.

A levél a szélesre tárt déli határt is megemlítette: „A kockázatot súlyosbítják a közel-keleti fejlemények és a porózus déli határ, amelyen keresztül számos olyan, a terroristák megfigyelési listáján szereplő és más, ellenséges országokból származó személyek próbáltak bejutni az Egyesült Államokba – róluk is csak azért tudunk, mert felfedezték őket".

Nem tudjuk, hány terrorista tartózkodik jelenleg is az Egyesült Államokban"

– áll a közleményben.

Az afganisztáni újjáépítés különleges főfelügyelőjének (SIGAR) a kongresszushoz intézett legutóbbi jelentése szintén arra figyelmeztetett, hogy az al-Kaida ismét megerősödött Afganisztánban.

A jelentés megjegyezte, hogy mostanra „akár nyolc új al-Kaida kiképzőtábor, egy fegyverraktárbázis és öt madrasza is épülhetett ebben a negyedévben, az al-Kaida segítségével az indiai szubkontinensen”.

A hónap elején nyolc feltételezett tádzsikisztáni terroristát is letartóztattak New Yorkban, Philadelphiában és Los Angelesben. A gyanú szerint az ISIS-szel is kapcsolatban álltak, és a déli határon keresztül érkeztek.

Amint azt korábban már kiemeltük, megszámlálhatatlanul sok terrorista léphetett át a déli határon – mindennemű ellenőrzés nélkül – Joe Biden elnöksége alatt.

Donald Trump szerint azáltal, hogy Biden nem hajlandó a határbiztonsággal foglalkozni, „anyagi támogatást nyújt a terrorizmusnak”.

Biden alatt 3000 százalékkal nőtt a terrorista megfigyelési listán szereplő emberek száma, akik a déli határon keresztül lépnek be az országunkba – 3000 százalékkal"

– figyelmeztetett Trump.

És ezért az Egyesült Államok kemény árat fog fizetni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről