Illegális migráns erőszakolt meg egy gyereket

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Egy illegális bevándorlót, akit már legalább egyszer kiutasítottak az Egyesült Államokból, azzal vádolnak a hatóságok, hogy megerőszakolt egy gyermeket Utah államban.
Vágólapra másolva!

Július 4-én délután 3 óra körül a Utah állambeli Provo városában tartóztatták le Francisco Lopez-Ramirezt, egy 42 éves, illegálisan az Egyesült Államokban élő mexikói állampolgárt. Bár szinte semmilyen részletet nem közöltek az ellene felhozott vádakról, vagy a letartóztatásának körülményeiről, a Utah megyei börtön nyilvántartása nemcsak a letartóztatás tényét erősíti meg, hanem azt is, hogy 

egy gyermek megerőszakolásával és egy 16 vagy 17 évesnek vélt kiskorúval folytatott jogellenes szexuális tevékenységgel vádolják.

A börtön nyilvántartásából az is kiderül, hogy a Bevándorlási és Vámhivatal (ICE) azóta letartóztatási parancsot adott ki ellene, ami miatt „nem lehet óvadék ellenében szabadlábra helyezni”. A Blaze News felvette a kapcsolatot a Salt Lake City-i ICE-iroda végrehajtási és kitoloncolási műveleteivel, hogy további részleteket tudjon meg a gyanúsítottról.

Az ERO tájékoztatta a lapot, hogy Lopez-Ramirezt már tíz évvel ezelőtt is letartóztatták, az ügy akkor kitoloncolással végződött. 2010. január 31-én „fedezték fel, hogy Utahban él”, miután „helyi vádak miatt” letartóztatták – mondta az ERO szóvivője a Blaze Newsnak.

A vádak jellege nem világos, de őrizetbe vették. Alig két héttel később kitoloncolták.

Azóta valamikor sikerült újra átlépnie az ország határát „bevándorlási tisztviselő általi ellenőrzés nélkül”. Miután az ICE tisztviselői tudomást szereztek arról, hogy július 4-én letartóztatták őt gyermekmolesztálás miatt Provo-ban, még aznap kiadtak egy bevándorlási letartóztatási parancsot a férfi ellen.

Azt nem tudni, hogy Lopez-Ramirez mikor jelenik meg legközelebb a bíróság előtt. A börtön nyilvántartásában csak annyi szerepel, hogy 170 centi magas, 130 kiló, barna hajú és szemű. Fotót nem közöltek róla.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről