Futballamazonok verekedése miatt került a címlapokra az egyetemi meccs

focilabda, labda, illusztráció
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Ki meri azt állítani, hogy a női labdarúgók keménység dolgában nem veszik fel a versenyt a férfiakkal? A New Brunswick-i Rutgers és a bostoni UMass egyetem hét végi mérkőzésén készült felvételek tanúsága szerint a gyengébb nem képviselői nagyon erősek. A második félidő elején záporoztak a pofonok a pályán, mint egy komoly bokszmeccsen.
Vágólapra másolva!

Talán még a Párizsban olimpiai aranyérmet nyert, férfiasan tökéletes bokszolónő, az algériai Iman Khalif és a tajvani Lin Yu-Ting is elleshetett volna néhány technikai trükköt az amerikai egyetemi női futball-bajnokság játékosaitól. Az első félidőben még békésen csordogáló mérkőzés a szünet utáni 10. percben kaotikus pankrációvá alakult át egy időre. Az 55. percben a Rutgers játékosa, Gia Girman hátulról szabálytalanul szerelte ellenfelét. A jogosan megítélt szabadrúgást az UMass egyik vezéregyéniségének számító Ashley Lamond a lehető leggyorsabban el akarta végezni, ám Girman ráérősre vette a figurát, nem nagyon akarózott átadni a labdát. 

A pályán egyébként megszokottnak számító perpatvar szereplői azonban a vita hevében ezúttal komolyan egymásnak estek. Sőt, Lamond a lányok ősi védekező reflexét alkalmazva, meghúzta a riválisa haját. A boksz-, illetve birkózó meccsnek a többi futballista közbeavatkozása vetett véget.

A játékvezető salamoni ítéletet hozott, mindkét verekedőt kiállította, ám a paprikás hangulatra jellemző, hogy a találkozó hajrájában négy sárga lapot is kiosztott. Igazságosan két-két lapot adott mindkét csapatnak. A győzelmet végül a házigazda UMass szerezte meg, miután a 81. percben bevette a bostoniak kapuját.

Mellesleg a máskülönben mérsékelt, vagy szerényebb érdeklődésre számot tartó egyetemi mérkőzésről a nagy amerikai lapok és hírügynökségek is beszámoltak – pl.: NY Post, Washington Post, AP, ESPN –, nyilván a nem éppen hétköznapi „betétfutam” miatt. Érdekes módon, azonban az University of Massachusetts honlapján a találkozó összefoglalójában egyetlen szó sem esett a piros lapokat eredményező összetűzésről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!