Kamala Harris jóvátételt ígért a fekete bőrű amerikaiaknak a rabszolgaság miatt - ha elnökké választják

Vágólapra másolva!
Alaposan rá kell kapcsolnia Harrisnak az Egyesült Államok elnöki tisztségért folyó kampány hajrájában. A Fox News új felmérése szerint Donald Trump 50-48-ra vezet a választási versenyben, pedig a múlt hónapban még ő állt az élen. Kamala Harris a rabszolgaság miatt az afro-amerikaiaknak kifizetett jóvátétellel, és a marihuána országos legalizálásával próbálja visszaszerezni előnyét.
Vágólapra másolva!

A demokrata politikusnő kijelentette, hogy jól látja a feketék és fehérek között máig meglévő különbségeket az Egyesült Államokban, és hozzátette, hogy a vitatott ügyeket alaposan ki kell értékelni. Riválisa, a republikánus Donald Trump sem marad adós a válasszal, Kamala Harris ígéretét azzal kommentálta, hogy ez is azt bizonyítja, hogy szélsőségesen liberális. A republikánusok egy néhány évvel korábbi számítást alapul véve úgy vélik, hogy a jóvátétel költsége elérheti a 12 milliárd dollárt (kb. 4,5 ezer milliárd forint).

Kamala Harris jóvátételt ígért a fekete bőrű amerikaiaknak a rabszolgaság miatt - ha elnökké választják
Kamala Harris jóvátételt ígért a fekete bőrű amerikaiaknak a rabszolgaság miatt - ha elnökké választják Fotó: Brendan SMIALOWSK

Ez a kérdés is a napirendemen szerepel, így a jóvátétel ügyét tanulmányozni kell. Ez nem is kérdés. Nagyon világosan fogalmaztam az álláspontommal kapcsolatos tervemet illetően” 

jelentette ki Kamala Harris.

Keir Starmer után Kamala Harris

A demokrata elnökaspiráns éppen azután nyilatkozott a jóvátétellel kapcsolatban, hogy Keir Starmer angol munkáspárti miniszterelnök a Brit Nemzetközösség csúcstalálkozója előtt tisztázta álláspontját szóvivője útján és kijelentette, hogy Nagy-Britannia nem fizet jóvátételt. A rabszolgaság miatt fizetendő jóvátétel egyik élharcosa Mia Mottley barbadosi kormányfő. A Karib-tengeri sziget Nagy-Britannia egyik első gyarmata volt, ahová ezrével szállították az ingyen munkaerőt a cukornád-ültetvényekre Afrikából.

A Brit Nemzetközösség több országának vezetője is jóvátételt követel az Egyesült Királyságtól a rabszolga-kereskedelemben betöltött szerepe miatt.

Harris megerősítette a marihuána országos legalizálására irányuló elképzelését is, amelyet a fekete közösség gazdaságának fellendítését célzó terve részeként fogalmazott meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!