A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Etikettórákon fejlesztenék az orosz rendőrök modorát

Vágólapra másolva!
Költészettel, irodalommal, művészettel, és etikettel szeretnék csiszolni az orosz rendőrök jellemét. A kezdeményezésre a rendőrségen dolgozók durva viselkedését szóvá tévő panaszok miatt került sor.
Vágólapra másolva!

A kurzusok szervezője, Primorje keleti régiójának kormányzata célul tűzte ki a rendőrség kötelékében dolgozók illedelmesebbé tételét. A szervezők elsősorban azt szeretnék elérni, hogy a célcsoport mind külső megjelenésében, mind pedig viselkedésében a jelenleginél sokkal kulturáltabb legyen. Smoren Dubroev, a tanfolyam egyik tanára a rendőrök körében használt trágár nyelvezetet szeretné elsőként kiiktatni.

A rossz hangulat sem mentség a rossz modorra

Az oktató tervei szerint arra is megtanítaná a rendőröket, hogyan kell türelmesen kommunikálniuk, akkor is, ha éppen rossz napjuk volt. Az illemtanár amellett, hogy a kultúrát hívja segítségül a faragatlanság elleni harcban, azt is szeretné bepótoltatni a rendőrökkel, ami esetleg kimaradt a szocializációjukból. "Költészetre, irodalomra, művészetre, zenére vagy táncra tanítom majd őket annak érdekében, hogy kulturáltabbak legyenek. Fontosnak tartom megértetni, milyen fontos a megfelelő viselkedés-még a rendőrőrs étkezdéjében is"-állítja Smoren Dubroev.

A szervezők többek között azt remélik a kezdeményezéstől, hogy az nem csupán az orosz rendőrök brutális imázsán változtat, hanem a társadalom nagy részével is sikerül megértetni a helyes viselkedésformák fontosságát- adja hírül az Ananova internetes portál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!