Szerdán állásbörze a Miskolci Egyetemen

Vágólapra másolva!
A vidéki egyetemek, főiskolák közül az egyik legnagyobb állásbörzét a Miskolci Egyetem rendezi, az idén tizenkettedik alkalommal április 12-én. Az északkeleti országrész állásfórumára ötven cég érkezik nemcsak a régióból.
Vágólapra másolva!

"Az elmúlt évben negyvenhat cég vett részt állásbörzénken kiállítóként, és két-háromezer miskolci egyetemista, frissdiplomás volt kíváncsi a rendezvényre. Az idei állásbörzén minden korábbinál több - ötven - cég jelezte részvételét. Itt lesznek a régió nagy munkaadói, a Bosch csoport, a TVK, a BorsodChem, a Shinwa, de sok budapesti és dunántúli vállalat is eljön. A toborzási folyamat elindítása mellett presztízskérdés is a cégeknek megmutatni magukat a hallgatók előtt. A legtöbb kiállító cég mérnök vagy közgazdász végzettségűeket, illetve idén végzőket keres", tudtuk meg Herpai Gábortól, az állásbörze szervezőjétől, a Diák Iroda irodavezetőjétől.

Szakmai gyakorlatost is keresnek

Herpai Gábor hozzátette: szeretnék egy kisebb, külföldi munkáról, tanulmányokról szóló börzével is kiegészíteni a rendezvényt a CCSUA, a Fulbright, a Study Time és a Tempus részvételével.
Az állásbörze alatt céges bemutatkozó előadásokat is tartanak: hét munkaadó mutatkozik be az érdeklődők előtt. A szervezők szerint alsóbb éveseknek is érdemes kilátogatni, ugyanis a cégek egy része szakmai gyakorlatra keres pályázókat. Az Állásbörze Kalauzban a kiállítók nyilatkoztak arról is, milyen ajánlataik vannak a még tanulóknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről