A fiatalok szerint a főnök a legnagyobb probléma

Vágólapra másolva!
A brit fiatalok szerint főnökeik hátráltatják legjobban karrierépítésükben. Az ideális vezető hagyja őket dolgozni és hajlik a szakmai konzultációra. A fiatalok 40 százaléka,  5 éven belül legszívesebben saját csapatának lenne a vezetője.   
Vágólapra másolva!

A brit cégek az alkalmatlan menedzsment és a nem megfelelő céges tréningek miatt veszítenek számos tehetséges fiatalt. Az Institute of Leadership and Management 400 ezer 18-24 éves dolgozó fiatal körében végzett felmérése alapján a válaszadók úgy érzik: feletteseik hátráltatják őket leginkább a munkahelyi előmenetelben.

A fiatalok 40 százaléka 5 éven belül vezető lenne

A fiatalok igénylik a minőségi vezetést: alkalmatlan menedzsment esetén negyedük távozna a cégtől. Az alkalmatlan felettesek keze alatt dolgozók 30 százaléka negatív tapasztalatai miatt nem tudja magát a jövőben vezetőként elképzelni, míg a főnökeikkel jó viszonyt ápolók csupán 14 százaléka mondta ugyanezt. A fiatalok negyede úgy érzi: alkalmasabbak a főnöki pozícióra jelenlegi vezetőiknél. 40 százalékuk ugyanakkor célul tűzte ki: 5 éven belül ők lesznek saját csapatuk főnökei.

A jó vezető nyitott a konzultációra

A válaszadók között a diktatórikus vezetői stílus is a népszerűségi lista legalján található: 60 százalékuk számára a másokat kellemetlen helyzetbe hozó menedzserek a legkevésbé elfogadhatók.
A szimpatikus vezető hagyja dolgozni a beosztottait, tud csapatban dolgozni és nyitott a problémamegoldást segítő szakmai konzultációkra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!