A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Érződik a béradatokon a megszorítások hatása

Vágólapra másolva!
Látszik a béradatokon a szeptembertől indult megszorítások hatása, augusztus és október között 1,3 százalékponttal csökkent a reálbér-dinamika - írja a Napi Gazdaság a Központi Statisztikai Hivatal kereseti statisztikájának elemzésében.
Vágólapra másolva!

Ebben az évben a legnagyobb mértékben a bányászatban dolgozók bére emelkedett, az első tíz hónapban 15 százalékkal. Az ágazatra jellemző átlagosan bruttó 183 502 forint nem tartozik a kiugró fizetések közé, kevesebb mint 17 ezer forinttal haladja csak meg a nemzetgazdasági átlagot.

Átlag felett növekedett a textilipar is, ám még így is bruttó 93 ezer forinttal a legrosszabbul fizető ágazat. Ráadásul mindkét területen egy év alatt 10 százalék körüli leépítések történtek. Amennyiben ez javarészt az alacsonyabb fizetéssel rendelkezőket érintette, akkor már nem is fest olyan jól a 12,9 százalékos átlagos bruttókereset-növekedés, hiszen ily módon nem a bérfejlesztések, hanem a mintában maradó magasabb jövedelműek húzzák felfelé a mutatót.

A pénzügyben közel 376 ezer az átlag

A bérstatisztika alapján a legkevesebb okuk az örömre az élelmiszer- és italgyártók, illetve a dohánytermékeket előállítók alkalmazottjainak (135 ezer forint - 5,4 százalékos emelkedés), valamint a szociális ellátásban és az "egyéb közösségi, személyi szolgáltatásban" dolgozóknak van (127 ezer forint - 5,5 százalék). Az összes ágazat közül a legmagasabb bruttó átlagkeresettel a pénzügyi területen dolgozók rendelkeznek (376 ezer forint), a részhalmazok közül a fizikai munkásoknál a közműszolgáltatóknál fizetnek a legjobban.

A szeptembertől életbe lépett megszorítások hatása a nettó átlagbéreken is látszik: 3 ezer forintos bruttó keresetemelkedés mellett a nettó 4 ezer forinttal csökkent - írja a Napi Gazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!