Sztrájkolnának a reptéri dolgozók

Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a napokban sztrájk lesz Ferihegyen, ugyanakkor azt nem tudni pontosan: mikor és kik szüntetik be a munkát. A szakszervezetek ugyanis azzal is nyomást kívánnak gyakorolni a repülőtéri munkáltatókra, hogy csak az utolsó lehetséges pillanatban - azaz két órával korábban - jelentik be az akciót - írja Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A szakszervezetek átlagosan 18-20 százalékos béremelést követelnek, ehhez képest a munkáltatók egyelőre 5-6 százalékot ajánlottak (a földi kiszolgálóknál a cafateria-rendszer bevezetésével), azaz a megállapodás esélye egyelőre kicsi - számol be a lap.

A Malév szerint nincs sztrájkhangulat

A Malév illetékese ugyanakkor azt állítja, hogy a cégnél nincs sztrájkhangulat, s szó sincs a tárgyalások megszakításáról, hiszen kedden ismét asztalhoz ülnek a felek, a földi kiszolgálók képviselőivel pedig március 30-án találkozik a menedzsment. Tény: az idei béremelések ügyében az új tulajdonos halasztást kért. Igaz, a cég vezetése fölajánlotta, hogy az étkezési hozzájárulást januártól fölemeli ezer forinttal - a bértárgyalásoktól függetlenül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!