Vágólapra másolva!
A Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen dühösen nyilatkozott a Forma-1-es Olasz Nagydíj után. A holland pilóta szerint az autójuk egy irányíthatatlan szörnyeteggé vált, ezért irreálisnak tartja, hogy megnyerjék a világbajnokságot.

A 2024-es Forma-1-es szezon 16. futamát Charles Leclerc nyerte, de az összetettben még a címvédő Max Verstappen vezet és a konstruktőrök között is a Red Bull áll az élen, igaz, egyre fogy az előnye. A háromszoros világbajnoknak az Olasz Nagydíjon meg lett volna az esélye a győzelemre, de a kerékcseréjét elrontották, majd végül a 6. helyen ért célba. A holland sztár nagyon dühösen és csalódottan nyilatkozott a monzai verseny után.

Jelenleg egyik bajnokság sem reális. Már sokat mondtam, most a csapaton a sor, hogy előálljon sok változtatással az autón, mert alapvetően egy nagyon domináns autóból egy vezethetetlen autóhoz jutottunk hat-nyolc hónap alatt. 

Ez nagyon furcsa számomra, és most a feje tetejére kell állítanunk az autót. Azzal, ahogy most állunk, mindenütt rosszak leszünk, szóval sok változtatás kell" - mondta Verstappen, aki az egyéni pontversenyben és a konstruktőri bajnokságban sem lát esélyt a címvédésre.

F1 Grand Prix of Netherlands
Max Verstappen egyre idegesebb a Red Bull gyengébb teljesítménye miatt
Fotó: NurPhoto via AFP/Gongora

"Elég világos voltam mindenkivel, hogy mit kell tennünk. Most csak fordítanunk kell. Nem könnyű ezt gyorsan megtenni. De ha aztán felkerülne az autóra, az újra jobban vezethetővé válna. 

Tavaly nagyszerű autónk volt, a valaha volt legdominánsabb. És lényegében egy szörnyeteggé vált. 

Ezt vissza kell fordítanunk. Nem számít, hány hétbe telik, egyszerűen nyomnunk kell, dolgozni gőzerővel. Nincsenek kifogások" - idézte az m4sport.hu Verstappen szavait.

Tizenhat versenyhétvége után a 303 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 241 pontos Lando Norris és a 217 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 197 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 184, Lewis Hamilton 164, Sergio Pérez 143, George Russell pedig 128 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 446 ponttal vezet, 8 ponttal megelőzve a második McLarent, 39-cel a harmadik Ferrarit és 154-gyel a negyedik Mercedest.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!