A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

A stresszes munka beteggé tesz

Vágólapra másolva!
Jelentősen növeli a munka okozta stressz a szívbetegségek kialakulásának esélyét - igazolta a korábban is sejtett tényt egy brit vizsgálat. A tizenkét éven át 10 ezer munkavállaló bevonásával készített kutatás szerint a stresszes munkát végzőknél 70 százalékkal nagyobb a szívbetegségek kifejlődésének esélye.
Vágólapra másolva!

Tarani Chandola, a kutatást vezető londoni egyetem munkatársa szerint különösen az ötven évnél fiatalabbak vannak kitéve a stressz okozta betegségeknek - idézi az Inforadio. Hozzátette ugyanakkor azt is: az emberek még túl szkeptikusak a stressz és az egészségügyi állapot közötti összefüggésekkel kapcsolatban. A kutatók arról kérdezték a közalkalmazottakat, mennyi szünetet tartanak munka közben és mekkora nyomásnak vannak kitéve munkahelyükön. A megállapítások szerint a munkahelyen elszenvedett mindennapos stressz és a szívbetegség kialakulása között kapcsolat van: a stresszes munkát végző emberek esetében ugyanis 68 százalékkal nagyobb az ilyen betegségek kifejlődésének esélye.

A magyarázat: a stresszes dolgozók általában egészségtelenül étkeznek, dohányoznak, isznak, valamint alig végeznek testmozgást. A kutatók kiemelik azt is, hogy a stressz hatására túl sok kortizol hormon szabadul fel a szervezetben, ami nagy mennyiségben károsítja a szívet és az ereket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!