Nem érzik magukat gazdagnak a jól kereső britek

Vágólapra másolva!
Hiába keres minden tizedik brit család legalább évi 30 millió forintnak megfelelő fontot, mégsem érzi magát elég gazdagnak - írja az Inforádió.hu.
Vágólapra másolva!

Nagy-Britanniában a családok 10 százaléka vagyonosnak minősül - derül ki a Hiscox biztosítótársaság felméréséből. Ezek a családok átlagosan 88 ezer fontot (30 millió forintot) keresnek - közel háromszor annyit, mint a brit átlagcsalád (33 ezer font - 11 millió forint).

130 milliós lakás, évi két külföldi nyaralás

A vagyonos családok kétszer mennek pihenni egy évben külföldre, lakásuk pedig legalább 390 ezer fontot (132 millió forint) ér. A vagyonosnak minősülő családok 29 százaléka rendelkezik luxuskivitelű házimozi-rendszerrel, otthoni berendezésének értéke meghaladja az 50 ezer fontot (17 millió forint). A családok közül minden negyediknek legalább 25 ezer fontnyi (8 millió forint) megtakarított pénze van.
Ettől függetlenül 90 százalékuk úgy érzi: nincs elég pénze. Mint mondják, ahhoz, hogy vagyonosnak tartsák magukat az kéne, hogy éves bevételük elérje a 150 ezer fontot, emellett legyen legalább még egy ingatlanuk.

A biztosító felmérése szerint a "tipikusan jól kereső" brit a szigetország délkeleti részén él és jól képzett. Van fölösleges pénze, de nem hajhássza a feltűnést, és magát nem tartja "átlagosnak, de különlegesnek sem".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!