Program indul a kismamák munkához juttatásáért

Vágólapra másolva!
A kisgyermekes édesanyák elhelyezkedési gondjaira hívja fel a figyelmet az idén tavasszal induló VANDA (Vállalkozó Nők, Dolgozó Anyák) program. A kezdeményezés a kisgyermekeseket segíti a vállalkozóvá válásban - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Mivel az anyaság és a karrier közti konfliktus feloldását jelentheti egy rugalmas időbeosztásban végezhető vállalkozás indítása, erre felkészítő képzést nyújt a hét hónapos, támogatott program. A vállalkozási és pályázatkészítés-projektmenedzsment ismereteket mentálhigiénés szolgáltatás - például nőszerepek, női archetípusok feltérképezése, stílustanácsadás, családi és munkahelyi szerepek összeegyeztetése is kiegészíti. A programra elsősorban azon kisgyermekes szülők jelentkezését várják, akikben már megérett egy életképes vállalkozás gondolata, vagy már el is indultak a megvalósítása felé.

Üzleti terv az oktatás végén

Az oktatást novemberben egy saját vállalkozásindítási, illetve fejlesztési elképzelés alapján összeállított üzleti terv fogja zárni - a kisgyermeküket otthon nevelők saját időbeosztásuknak megfelelően, távoktatásos formában tanulhatnak. A képzést az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatásával a Tempus Közalapítvány végzi. A jelentkezés feltételei a www.tka.hu oldalról tölthetők le. Jelentkezési határidő: 2008. április 21.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!