A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Etikus hackereket képeznek

Vágólapra másolva!
A vállalatok 90 százaléka nincs felkészülve a hackertámadásokra. Tavaly világszerte csaknem 162 millió bizalmas adat került illetéktelen kezekbe. A támadások kiküszöbölése érdekében már hazai IT-szakemberek is részt vehetnek etikus hacker-képzésen: a program megtanít az illegális adatvadászok fejével gondolkodni.
Vágólapra másolva!

Etikus hacker-képzéseken eddig többek között az FBI, a Coca-Cola, a Google és a Scotland Yard informatikus szakemberei vehettek részt. Várhatóan 200 diplomás szakember is részt vesz ilyen tanfolyamon Magyarországon az év végéig - írja a Privátbankár. Az egyik hazai vállalat által kínált képzés lényege: először meg kell ismerni az informatikai bűnözők trükkjeit és meg kell tanulni az ő fejükkel gondolkozni. A New York-i központú Council of E-Commerce Consultants (EC-Council) etikus hacker képzésén 2002 óta több mint 50 ezer ember vett részt.

A cégek nincsenek felkészülve a támadásokra

A szakemberképzést az is indokolja: 2007-ben világszerte rekordmennyiségű bizalmas adat tűnt el és idén várhatóan meg fog dőlni a rekord. Az IT Policy Compliance Group amerikai elemző csoport felmérése szerint a vállalatok 87 százaléka nincs felkészülve a hackertámadásokra, viszont ahol megfelelő informatikai biztonsági módszereket használnak, ott átlagosan csak 42 évente egyszer járnak sikerrel az adattolvajok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!