A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Milliókba kerülnek a munkahelyi félreértések

Vágólapra másolva!
Ugyan a cégek tudatában vannak, mekkora kárt okozhatnak a munkahelyi félreértések, csak minden harmadik amerikai vállalkozás foglalkozik tudatosan a kommunikációs problémák megelőzésével. Az építőiparban, a vegyiparban, az egészségügyben emberéletekbe is kerülhet a félreértés.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban alkalmazottanként évente 624 dollárba (95 ezer forint) kerülnek a munkahelyi félreértések. Száz alkalmazottnál már tízmillió forintnak megfelelő dollár a kár - ez derül ki a Cognisco tanácsadó cég 400 vállalat megkérdezésével készült felméréséből. A félreértések következménye legtöbbször elmaradt céges bevétel, elégedetlen ügyfelek, kár a vállalat brandjében. Súlyosabb esetben - például az építőiparban, a vegyiparban és energiaiparban - a dolgozók testi épsége és egészsége is kockán forog.

Alacsonyabb termelékenység, rosszabb hírnév

Az egyes területek közül a pénzintézetek panaszkodtak leginkább. A megkérdezett bankok 80 százaléka szerint az utóbbi egy évben félreértések révén pénzben is kifejezhető kár érte a céget. Aggasztóbb, hogy a vegyipari cégek fele jelezte, félreértések miatt egészségügyi kockázatnak voltak kitéve dolgozóik. A gyógyszergyártó cégek 90 százalékánál okoztak bajt a rosszul értelmezett mondatok. Igaz, itt ez az alacsonyabb termelékenységben jelentkezett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!