A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Sergej Barbarez, a hollandok és a magyarok elleni labdarúgó Nemzetek Ligája találkozókra készülő bosnyák válogatott szövetségi kapitánya 26 fős bő keretet hirdetett.

A pénteken, a helyi szövetség közösségi oldalán megjelent névsorban ott van a jelenleg a Fenerbahcéban játszó Edin Dzeko, valamint az Atalantával Európa-liga-győztes Sead Kolasinac. A keretben egy újonc is helyet kapott: a New England Revolution Egyesült Államokban született középpályása, a 19 éves Esmir Bajraktarevic először játszhat a nemzeti csapatban azok után, hogy az amerikaiaknál egy januári felkészülési meccsen már pályára lépett a felnőtt válogatottban - írja az MTI.

Football: Euro 2024, qualifying - 1st round day 8: Group J Bosnia-Herzegovina v Portugal
A 38 éves Edin Dzeko is ott van a bosnyák keretben
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A B ligából feljutott bosnyákok két idegenbeli meccsel kezdik a sorozatot: szeptember 7-én Eindhovenben a hollandokkal, három nappal később a Puskás Arénában a magyar válogatottal csapnak össze.

Marco Rossi együttese a nyitófordulóban az Eb-negyeddöntős németek vendége lesz Düsseldorfban.

A bosnyákok bő kerete:
kapusok: Kenan Piric (Antalyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Osman Hadzikic (Velez)
hátvédek: Sead Kolasinac (Atalanta), Nikola Katic (FC Zürich), Jusuf Gazibegovic (Sturm Graz), Amar Dedic (RB Salzburg), Nihad Mujakic (Partizan Beograd), Stjepan Radeljic (HNK Rijeka), Anel Ahmedhodzic (Sheffield United), Dennis Hadzikadunic (Hamburger SV), Ermin Bicakcic (Eintracht Braunschweig)
középpályások: Rade Krunic (Fenerbahce), Haris Hajradinovic (Kasimpasa), Benjamin Tahirovic (AFC Ajax), Ivan Basic (Orenburg), Dario Saric (Palermo), Denis Huseinbasic (1. FC Köln), Dal Varesanovic (Rizespor), Dzenis Burnic (Karlsruhe), Armin Gigovic (Holstein Kiel), Ifel Dakovac (Topolyai SC), Esmir Bajraktarevic (New England Revolution)
csatárok: Edin Dzeko (Fenerbahce), Ermedin Demirovic (Augsburg), Haris Tabakovic (Hertha BSC)

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!