A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország

Vége a 35 órás munkahétnek a franciáknál

Vágólapra másolva!
A francia parlament elfogadta azt a törvényt, amelynek értelmében a vállalatok megkerülhetik a 35 órás munkahétre vonatkozó korlátozást; a törvényhozás ezzel gyakorlatilag eltemette az előző, szocialista vezetésű kormányzat egyik legfontosabb munkajogi reformintézkedését.
Vágólapra másolva!

A törvényhozás felsőháza, a szenátus szerda este hagyta jóvá a vonatkozó törvénytervezetet, pontot téve ezzel a parlamenti jóváhagyásra. Az augusztus végén hatályba lépő új szabályozás értelmében a vállalatok külön megállapodásokat köthetnek a szakszervezetekkel a munkaidőről és a túlórák után járó juttatásokról. A szakszervezetek várakozása szerint a lehetőséggel várhatóan elsősorban a kis- és közepes vállalkozások élnek majd.

Nicolas Sarkozy jobboldali államfő tavalyi megválasztása óta sorozatosan bírálta, a francia gazdaság versenyképességének javítását akadályozó egyik legfontosabb tényezőnek állította be a munkaidő heti 35 órában való korlátozását, amelyet Lionel Jospin szocialista kormányfő egy évtizede vezetett be. Sarkozy mindazonáltal óvakodott a korlátozás teljes eltörlésétől annak tudatában, hogy a 35 órás munkahét népszerű a munkavállalók körében, a túlórákért járó - tavaly óta adómentes - pótlékok pedig jótékonyan hatnak a vásárlóerőre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!