A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
Vágólapra másolva!
Az állami tulajdonú társaságok vezetői által felajánlott prémiumokból két éves erdőtelepítési program kezdődik az országban; az első csemetéket a Nyírerdő Zrt. debreceni erdészetében ültették el hétfőn - közölte Kaknics Lajos, a Nyírerdő vezérigazgatója. A vezetők és helyetteseik eddig 350-400 prémium-felajánlást tettek, ezáltal mintegy kétmilliárd forint jut az idei és a jövő évi erdőtelepítésekre.
Vágólapra másolva!

A program idei tavaszi első ütemében közel 600 hektár erdőt telepítenek az országban, az ősszel és jövő tavasszal pedig - a források rendelkezésre állásának függvényében - összesen mintegy 4500 hektár erdő telepítésére kerül sor, arra előzetesen alkalmasnak minősített területen - tette hozzá. Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: a többségi állami tulajdonú társaságok vezetői és helyettesei eddig 350-400 prémium-felajánlást tettek, ezáltal mintegy kétmilliárd forint jut az idei és a jövő évi erdőtelepítésekre.

Kaknics Lajos arról tájékoztatott, hogy az ország egész területére kiterjedő mintegy 2 éves program keretében az erdőtelepítési feladatokat a tartós állami tulajdonban lévő 19 erdőgazdasági társaság végzi. A Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye állami tulajdonú erdeit kezelő NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. több mint 100 hektár erdő telepítését tervezi a tavasszal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!