Még mindig kedvező a cafeteria

Vágólapra másolva!
2010-től is megéri élni a cégeknek a béren kívüli juttatások eszközével annak ellenére, hogy a jövőben adó terheli őket - derül ki a Nexon tegnapi közleményéből. Ismeretes: az Országgyűlés korábbi döntése szerint jövőre az adómentes természet- és pénzbeni juttatások adómentessége csaknem teljesen megszűnik, ám az általános, 54 százalékos adómérték mellett bevezetnek egy kedvezményes, 25 százalékos kulcsot is.
Vágólapra másolva!

Előbbi többek között a hidegétel-utalványokra és a csekély értékű ajándékokra vonatkozik, utóbbi pedig az üdülési csekkekre, a melegétel-utalványokra, valamint a helyi közlekedési bérletekre. Ezek mellett kedvezményes adó terheli a munkáltató önkéntes pénztári befizetését, az iskolarendszerű képzés finanszírozását, valamint az iskolakezdési támogatást. Az elfogadott rendelkezések alapján adómentes marad a munkáltató által nyújtott kedvezményes számítógép- és internethasználat, miközben a munkaadó által biztosított lakáscélú támogatás adóterhet nem viselő járandóság lesz - írja a Világgazdaság.

Novák Éva, a Nexon cafeteria-szakértője szerint az adóteher bevezetése ellenére a jövőben is érdemes megőrizni a cafeteria-rendszert. Számítása szerint bruttó százezer forintos bérjellegű juttatás mellett több mint 50 ezer forintos megtakarítás érhető el havi szinten.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!