A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Nettó 121 ezer forint a hazai átlagkereset

Vágólapra másolva!
További mélyíti a gazdasági válságot a jövedelmek csökkenése. A bruttó átlagkeresetek az idei első öt hónapban 1,4, míg a nettók csupán egy százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet. Jelenleg 197 500 forint a hazai bruttó átlagkereset. Ebből a dolgozók nettó 121 ezer forintot vihetnek haza havonta.
Vágólapra másolva!

Ilyen alacsony dinamikára a rendelkezésre álló adatok között nem volt példa-olvasható ki Központi Statisztikai Hivatal adataiból. Ennek megfelelően valószínűleg a rendszerváltás óta a legalacsonyabb lesz az idei bruttó bérnövekedés, amely az utóbbi években tartósan nyolc százalék körül mozgott. Az adatokból az is kiolvasható: kitörtek a korábbi gyakorlatból a munkaadók. Ráadásul az automatikus inflációkövető béremelés egyre többször marad el-áll a Központi Statisztikai Hivatal jelentésében.

A legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél 2009 első 5 hónapjában bruttó 1,4 százalékos átlagkereset növekedést regisztráltak-nettóban ebből mindössze 1 százaléknyi landolt a dolgozók pénztárcájában. A hazai reálkereset így csaknem 2 százalékkal maradt el az előző évitől. Látványos különbséget mutat a költségvetési, állami szerveknél és a versenyszférában dolgozóknál a bérnövekedés. Míg a közszférások pénztárcája jelentős bércsökkenést volt kénytelen elviselni, a vállalati szektorban dolgozók reálkereset emelkedést könyvelhettek el. A statisztikusok által megvizsgált időszakban (2009. január-május) egyébként 2 millió 667 ezren álltak alkalmazásban. Közülük724 ezren a költségvetési, a versenyszférában 1 856 ezren dolgoztak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!