A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Milliókat keresnek a Brüsszelben dolgozó magyarok

Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottságban dolgozók 1,6 százaléka magyar. A munkavállalók a kiszemelt pozíciókért kemény vizsgákon mennek keresztül, de az elérhető fizetés megéri a fáradságot. Vezetői pozíciókban akár havi 12-13 ezer euró (3-3,5 millió forint) is elérhető - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Jelenleg 369 magyar dolgozik az Európai Bizottságnál állandó vagy ideiglenes munkaszerződéssel. A pozíciók betöltésére kiírt versenyvizsga, a concours azonban nem könnyű: a sikeres jelentkezők többségének is csak sokszori nekifutásra sikerül. Az EU-hoz 2004-ben csatlakozottaknak annyi előnyük azért van, hogy bizonyos posztokra csak ebből a körből lehet pályázni.

Százszoros túljelentkezés sem kizárt

A vezetői posztokra ugyanakkor a százszoros túljelentkezés sem számít ritkaságnak. Ám az előszűrések után kiválogatott 10-15 pályázóból csupán 4-5 írhatja meg a mintegy 12 órás vizsgatesztet.

Havi 12-13 ezer euró vezetői pozícióban

A Napi Gazdaság által megkérdezett brüsszeli magyaroknak nincs okuk panaszkodni fizetésükre és elégedettek a kinti bérviszonyokkal: a legalacsonyabb pozíciókban is minimum 2000 euró, azaz 500 ezer forint nettó jár, ám a csúcsfizetés már 12-13 ezer euró. A brüsszeli munka iránt érdeklődőknek a http://europa.eu/epso/ weboldalon érdemes körülnézniük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!