1800 főt vesz fel az Audi Győrben

Vágólapra másolva!
Az Audi 2013 végéig mintegy 900 millió eurót (252 milliárd forint) fektet a járműgyártás bővítésébe. 1800 új munkahely létesül Győrben - jelentette be Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke Orbán Viktor miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A szükséges gyártókapacitások megteremtése érdekében az AUDI Hungaria Motor Kft. ez év nyarán már vásárolt egy, a gyár közvetlen közelében lévő mintegy 200 hektáros területet a magyar kormánytól. A földterület 23 millió eurós (6,5 milliárd forint) vételára mellett a vállalat 2013 végéig mintegy 900 millió euró (252 milliárd forint) beruházást valósít meg a járműgyártás bővítésével. Míg a jelenleg Győrben összeszerelt járműmodellek karosszériája Ingolstadtban készül és vasúton érkezik Magyarországra, a jövőben a vállalat a teljes gyártási folyamatot maga végzi, a karosszéraigyártástól a fényezésen át egészen az összeszerelésig.

15 ezer főre nő az alkalmazottak száma

2013-tól Győrben évente 125 000 autó gördül majd le a gyártósorról, közöttük Audi TT Coupé, Roadster, A3 Cabriolet valamint az A3 egy további változata. Az így megnövekedett termelési volumenhez kapcsolódóan a járműgyártó 1800 új munkahelyet létesít a győri telephelyen. A termelés bővítésének megvalósítását követően az Audi a régióban a vállalat törzsállományát, a beszállítókat és a szolgáltatókat is beleértve több mint 15 000 embernek biztosít majd megélhetést.

A nemrég megvásárolt földterülettel a gyár iparterülete 174 hektárról mintegy 370 hektárra nőtt, ahol még ebben az évben megkezdődhetnek a bővítéshez szükséges földmunkálatok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!